حتما تا کنون بارها و بارها از تراکنشهای دیجیتال استفاده کردهاید. مبلغ خرید را توسط کارت بانکی و دستگاه پز پرداختهاید و از طریق دستگاه خودپرداز (ATM) یا گوشی تلفن همراه مبلغی را انتقال دادهاید.
با مفهوم تورم هم که آشنا هستید، تورمی که در واقع ناشی از کاهش ارزش پول در قبال دریافت کالاها و خدمات است.
اکنون فرض کنید به جای پرداخت ریال به صورت دیجیتال، تصمیم دارید دلار را به صورت دیجیتال پرداخت کنید، یا حتی ریال خود را به دلار تبدیل کنید تا از کاهش ارزش داراییهای خود محافظت کنید بدون اینکه نیاز باشد به صرافیها مراجعه حضوری داشته باشید.
شما با خواندن این مقاله با تتر (tether) که در واقع جایگزین دیجیتال برای دلار بصورت فیزیکی است آشنا شده و از مزایا و معایب آن مطلع خواهید گشت، نحوه خرید این ارز دیجیتال از طریق صرافیهای دیجیتال را فرا خواهید گرفت و در نهایت با این مفهوم آشنا خواهید شد که چگونه تتر میتواند از کاهش ارزش داراییهای شما محافظت کند.
بنابراین پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را با دقت مطالعه بفرمایید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
تتر (USTD) چیست؟
تتر یک ارز دیجیتال پایدار (stablecoin) است که مستقیما به دلار آمریکا وابسته است. به این معنی که هر واحد از این ارز دیجیتال ارزش تعریف شدهای، معادل یک دلار آمریکا دارد. این ارز توسط شرکتی به نام Tether Limited واقع در هنگ کنگ و بر روی چند بلاک چین مختلف از جمله اتریوم، ترون و سولانا ارایه شده و به عنوان واسطهای برای انتقال داراییها بین صرافیها و نیز تبدیل داراییها به دلار آمریکا به کار میرود و نقش مهمی در حفظ نقدینگی و مدیریت ریسک در بازارهای ارز دیجیتال دارد.
استیبل کوین چیست؟
استیبل کوین یا ارز دیجیتال پایدار، نوعی ارز دیجیتال است که ارزش نسبتاً ثابتی دارد. این نوع ارز دیجیتال، معمولا یا توسط ارزهای سنتی و فیات (واحد پول رسمی یک کشور که در سایر کشورها به عنوان ارز یا پول خارجی شناخته میشود) مانند دلار و یورو پشتیبانی میشوند، که از این جمله میتوان به (USDT) Tether و USD Coin (USDC) اشاره کرد و یا توسط کالاهایی مانند طلا، نقره و نفت که تقریبا ارزش ثابتی دارند حمایت میشوند، مانند Tether Gold (XAUT) که مستقیما به طلا وابسته است.
این ارزها با هدف حفظ ثبات قیمت و محافظت از سرمایه کاربران در برابر نوسانات بازار طراحی شدهاند و برخلاف سایر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و اتریوم که دچار نوسانات شدید هستند، نوسانات کمتری داشته و ارزش تقریبی سرمایه کاربران خود را حفظ میکنند.
البته نوع دیگری از استیبل کوینها، با عنوان استیبل کوینهای الگوریتمی وجود دارند که از پشتیبانی مستقیم ارزهای فیات و کالاها برخوردار نبوده و بر اساس الگوریتمها و قراردادهای هوشمند برای مدیریت عرضه و تقاضا عمل میکنند. یعنی در صورت افزایش یا کاهش تقاضا، این الگوریتمها به صورت خودکار عرضه کوین را تنظیم میکنند تا قیمت ثابت باقی بماند.
یک نمونه از این نوع ارزها DAI است که توسط MakerDAO مدیریت میشود و به شکل غیر مستقیم به دلار آمریکا وابستگی دارد.
تاریخچه تتر از پیدایش تا کنون
در سال 2012 ایدهای عنوان شد که بر اساس آن لزوم تولید و عرضه یک ارز دیجیتال متفاوت از بیت کوین مطرح گردید که با استفاده از آن بتوان با خیال آسوده داراییهای غیر دیجیتال را تبدیل به داراییهای دیجیتال کرد. ارز دیجیتالی که از گزند نوسانات بازار در امان بوده و مالکین آن تا حد امکان ثبات در ارزش داراییهای خود را لمس کنند و در عین حال قادر به استفاده از داراییهای خود بر بستر دیجیتال نیز باشند.
در ادامه و در سال 2014 برای اولین بار با به ثمر نشستن ایده فوق، ارز دیجیتالی با عنوان ریل کوین (Realcoin) معرفی و در اکتبر همان سال عرضه گردید، هرچند که در نوامبر همان سال ریل کوین به تتر تغییر نام داد.
شرکت عرضه کننده این ارز دیجیتال با عنوان Tether Limited برای اینکه بتواند نیازهای کاربران خود را به درستی برآورده سازد، اعلام کرد به ازای عرضه هر عدد از این ارز دیجیتال در بازار یک دلار آمریکا را در خزانه خود ذخیره میکند تا در هر زمان که نیاز باشد بتواند در صورت تقاضای کاربران برای تبدیل آن به دلار بلافاصله عمل تبدیل را برای کاربران خود انجام دهد.
بدیهی است که ارزش هر تتر عرضه شده برابر با یک دلار آمریکا بوده و در واقع دارندگان این استیبل کوین قادر به انجام تراکنشهای دیجیتال با ارز دیجیتالی معادل دلار آمریکا خواهند بود.
این استیبل کوین در نهایت در ژانویه 2015 با عرضه در صرافی بیت فینیکس امکان خرید و فروش را فراهم کرده و خیلی سریع مورد استقبال بسیاری از کاربران ارزهای دیجیتال قرار گرفت، به طوری که تا به امروز نیز به عنوان اولین و مهمترین استیبل کوین جهان شناخته شده و مورد استفاده گسترده قرار میگیرد.
هر چند که نقدهایی بر سر ادعای شرکت Tether Limited مبنی بر ذخیره دلار در برابر عرضه این استیبل کوین وجود دارد و هر از گاهی زمزمههایی مبنی بر شک و شبهه بر این ادعا به گوش میرسد، اما باز هم این ارز دیجیتال مهمترین استیبل کوین مورد اعتماد در جهان محسوب میشود.
هدف از ساخت تتر چیست؟
همانگونه که اشاره شد این ارز دیجیتال، به عنوان نخستین استیبل کوین، با هدف محافظت از سرمایه و داراییهای کاربران ارز دیجیتال در برابر نوسانات شدید بازار به وجود آمد.
ضمن اینکه کاربران میتوانستند توسط تتر پرداختها را بصورت دیجیتال و با دلار انجام دهند و در عین حال این استیبل کوین، قابلیت انتقال دلار به سادهترین و سریعترین شکل ممکن به صرافیها را ایجاد میکرد.
بنابراین در دنیایی که همه چیز به سمت دیجیتالی شدن پیش میرفت و بسیاری از کارها بر بستر اینترنت انجام میپذیرفت و روز به روز نیز استفاده از آن گسترش مییافت، لزوم استفاده از دلار بصورت دیجیتال نیز بیش از پیش احساس میشد.
در این میان تتر با قابلیتهایی که داشت میتوانست این نیازها را مرتفع کند. نیازهایی مانند امنیت مالی، سهولت در پرداختها، انتقال سریع و کم هزینه و پشتیبانی شدن توسط یکی از پرقدرتترین ارزهای رایج در دنیا.
از زمان عرضه این ارز دیجیتال تا کنون استیبل کوینهای زیادی به تبعیت از آن و اهداف مختلف وارد بازار شدهاند و هر کدام بخشی از نیازهای کاربران خود را برآورده ساختهاند.
توجه داشته باشید، ویژگی محافظت از نوسانات شدید بازار به این معنی نیست که قیمت این ارز ثابت بوده و دچار نوسان نمیشود، بلکه قیمت آن بستگی به قیمت دلار در لحظه دارد و منظور از نوسانات شدید، بالا و پایین شدن ناگهانی و شدید ارزش ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین است.
ویژگیهای ارز دیجیتال تتر
- داشتن یک پشتوانه قوی: بر اساس ادعایی که شرکت عرضه کننده این ارز دیجیتال یعنی Tether Limited دارد، به ازای هر تتر موجود در بازار یک دلار آمریکا در خزانه این شرکت ذخیره و بلاک شده است و هر زمان که کاربران نیاز به تبدیل آن به دلار داشته باشند، این شرکت قادر به معاوضه آن با دلار خواهد بود.
- سادگی در تبدیل به پول نقد: از آنجایی که این ارز دیجیتال به سادگی قابلیت انتقال به تمام صرافیها را دارد، بنابراین میتوان آن را در همه صرافیهای معتبر جهان از جمله بیتکس روم (BitexRoom) به پول نقد تبدیل کرد. این تبدیل بسته به نیاز کاربران میتواند به تمام انواع ارزهای فیات صورت پذیرد.
- داشتن شفافیت مالی: با توجه به این موضوع که تتر توسط دلار آمریکا پشتیبانی میشود، منابع بسیار زیادی وجود دارند که میتوان قیمت دلار را در لحظه از آنها استعلام گرفت. قیمت هر تتر نیز تقریبا برابر با یک دلار است، بنابراین قیمت آن همیشه و به صورت کاملا شفاف، بدون ابهام و در لحظه در اختیار تمام کاربران قرار دارد.
کاربردهای ارز تتر
از آنجایی که تتر بسیار انعطاف پذیر است، کاربردهای فراوانی در دنیای ارزهای دیجیتال پیدا کرده و در بسیاری از موارد مورد استفاده مستقیم یا غیرمستقیم قرار میگیرد.
این ارز دیجیتال را میتوان 24 ساعته و در هفت روز هفته بصورت آنی به صرافیهای غیر متمرکز در هر نقطه از جهان انتقال داد و از این جهت جایگزین بسیار مناسبی برای ارزهای فیات محسوب میشود که هم مشکلات فراوانی در انتقال آنها وجود دارد، هم زمانبر بوده و هم هزینه بیشتری نسبت به انتقال تتر دارند.
نگهداری از این ارز دیجیتال نیز بسیار ساده بوده و کابران میتوانند داراییهای دلاری خود را بدون نیاز به گاوصندوق، بانک و حتی موسسات مالی و اعتباری در هر اندازه و ارزشی که بخواهند نزد خود نگهداری کرده و در صورت لزوم به سرعت به آن دسترسی داشته و از آن استفاده کنند.
در واقع برای نگهداری، دسترسی، انتقال، پرداخت و هر نوع استفاده دیگری از این استیبل کوین و البته تمام ارزهای دیجیتال، تنها چیزی که کاربران نیاز دارند اینترنت و یک دستگاه است که بتواند به اینترنت متصل شود!
امروزه به سادگی میتوان حتی با استفاده از تلفن همراه که تقریبا در دسترس همگان قرار دارد تمام این کارها را انجام داد.
از سوی دیگر با توجه به اینکه امروزه دنیای ارزهای دیجیتال و سیستمهای مالی غیر متمرکز (دیفای) به سرعت در حال گسترش هستند، میتوان از این استیبل کوین به عنوان یک وزنه تعادلی بسیار ارزشمند در این فضا بهره برد.
کاربران میتوانند از این ارز به عنوان یک استیبل کوین با ارزش ثابت برای وثیقه گذاری به منظور اخذ وام و دیگر امور در این فضا بهره ببرند، از طرفی سیستمهای مالی غیر متمرکز نیز به یک بستر با ثبات بالا برای رشد و پیشرفت خود نیاز دارند. در واقع میتوان گفت دیفای برای رشد خود نیاز دارد تا کاربران آن از وثیقه یا سپردههای با ارزش ثابت استفاده کنند و تتر مهمترین گزینه پیش رو برای تحقق این منظور است.
یکی دیگر از کاربردهای این ارز دیحیتال این است که میدانیم به اقتضای شرایط، صرافیها و مراکز مالی غیر متمرکز قادر به ادغام ارزهای دیجیتال با ارزهای فیات نیستند؛ چرا که آنها کاملا مستقل بوده و اصلا هیچ ارتباطی با ارزهای فیات ندارند و زمینه کاری آنها ارزهای دیجیتال و البته درون زنجیرهای است، در چنین شرایطی وجود یک توکن رمزنگاری شده که مبتنی بر دلار باشد بسیار مهم و حیاتی محسوب میشود و این همان نقطهای است که یک کاربرد اساسی را برای این استیبل کوین تعریف میکند.
توکنهای تتر این قابلیت را دارند ارزش داراییهای درون زنجیرهای را حفظ کرده و داراییهای پایداری را به وجود آورند که ارزش آنها در معاملات به طور کامل حفظ میشود.
این ارز دیجیتال در کسب و کارهای کوچک و بزرگ نیز کاربرد دارد. از آنجایی که انتقال وجه و انجام تراکنشهای مالی نزد مراکز متمرکز بسیار پیچیده، زمانبر و پر هزینه بوده و همچنین این مراکز در برخی از نقاط جهان به سادگی در دسترس عموم مردم قرار ندارند، بسیاری از کسب و کارها برای انجام تراکنشهای خود از پرداخت توسط ارزهای دیجیتال استفاده میکنند که به راحتی و با کمترین هزینه و امکانات قابل انجام است.
در این میان کدام ارز دیجیتال ویژگیهای منحصر به فرد استیبل کوین تتر را دارد که هم یک پرداخت دلاری محسوب بشود، هم ارزش ثابتی داشته باشد و برای هر دو طرف معامله (خریدار و فروشنده) مقرون به صرفه و قابل اعتماد باشد و هم با سرعت بسیار زیاد قابل انتقال باشد؟!
توجه شما را به این نکته بسیار حائز اهمیت جلب میکنیم که حسابهای مالی اشخاص حقیقی و حقوقی نزد مراکز مالی متمرکز به سادگی قابلیت بلاک شدن داراییها و بسته شدن تراکنشها را دارند و این در حالی است که چنین خطری هرگز در نزد مراکز مالی غیر متمرکز که تتر بر بستر آن قرار دارد وجود ندارد و کاربران آن از این بابت دغدغهای را احساس نمیکنند.
آشنایی با مزایا و معایب تتر
اگر بخواهیم یک نگاه کلی به مزایای این استیبل کوین داشته باشیم، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- ثبات قیمت: به دلیل وجود پیوند با دلار، قیمت تتر نوسانات کمی دارد و معمولاً نزدیک به یک دلار باقی میماند و نوسان قیمت فاحشی ندارد.
- سرعت در تراکنشها: انتقال این ارز دیجیتال بین کیف پولهای دیجیتال و صرافیها نسبت به سیستمهای مالی متمرکز بسیارسریعتر است.
- کاهش ریسک نوسانات بازار: در مواقعی که بازار دچار نوسانات شدید میشود، میتوان با تبدیل داراییها به این استیبل کوین، ارزش آنها را تا حد زیادی حفظ نمود.
اما توجه داشته باشید دلار آمریکا (که پشتوانه تتر است) یک ارز فیات محسوب میشود و ارزهای فیات نیز در مراکز مالی متمرکز عرضه میشوند و از طرفی خود این استیبل کوین نیز یک ارز دیجیتال است که در صرافیها و مراکز مالی غیر متمرکز عرضه میشود.
تحت شرایط عنوان شده اگر کاربران بخواهند دلار را به تتر و یا بالعکس تبدیل کنند، یک پای این معاوضه مراکز مالی متمرکز هستند که همان گونه که عنوان شد، قادر به بلاک کردن حساب و دارایی کاربران خود هستند.
در حالت کلی برخی از ویژگیهای این استیبل کوین در عین حالی که یک مزیت محسوب میشوند، از معایب آن نیز به شمار میآیند.
برابری هر تتر با یک دلار آمریکا یکی از مزایای غیر قابل انکار آن است. اما اگر روزی مشخص شود که برابر نیستند چه اتفاقی خواهد افتاد؟
این نسبت در ابتدا توسط شرکت عرضه کننده این استیبل کوین یعنی Tether Limited مطرح شده و تا کنون به عنوان مقیاس ارزش، مورد استفاده قرار گرفته است. اما آیا امکان اشتباه بودن این موضوع وجود ندارد؟
مسلما این امکان وجود دارد و هر چیزی ممکن است. در این صورت چه اتفاقی برای سرمایه و داراییهای کاربران خواهد افتاد؟
قطعا تعداد بسیار زیادی از کاربران داراییهای خود را از دست خواهند داد. بنابراین میتوان برخی از ویژگیهای این ارز دیجیتال را علاوه بر قرار دادن در ردیف یک مزیت بزرگ، در زمره یک عیب بزرگ نیز به شمار آورد. در حقیقت کاربران میبایست با در نظر گرفتن تمام شرایط و احتمالات، نسبت به خرید و فروش و نیز انجام معاملات توسط این ارز و تبدیل آن به دلار یا بالعکس اقدام کنند.
هرچند که باید بپذیریم که تمامی ارزهای دیجیتال، یک قرارداد محسوب شده و تحت هر شرایطی با پول نقد یا ارز فیات تفاوتهای اساسی داشته و انجام هرگونه معامله و تراکنش در چنین فضایی خطرات خاص خود را به دنبال دارد.
پشتوانه تتر چیست؟
در حقیقت پشتوانه اصلی این ارز مجموعهای از داراییهایی هستند که شرکت Tether Limited برای برای تضمین ارزش کوینهای عرضه شده به عنوان وثیقه نگهداری کرده است.
هرچند که در ابتدا این شرکت به ازای عرضه یک تتر، یک دلار آمریکا را ذخیره و نگهداری میکرد، اما به مرور و با افزایش تقاضا برای آن در بازار این شرکت تصمیم گرفت ترکیبی از داراییها شامل دلار، وامهای تضمین شده، اوراق بهادار و حتی ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین را برای پشتیبانی از این ارز دیجیتال جمع آوری و بلاک کند.
بر اساس آخرین گزارشی که از شرکت Tether Limited در مورد سبد دارییهایش (سبد دارایی در واقع مجموعهای از داراییهای یک شخص یا شرکت است) در سپتامبر 2022 منتشر کرده، ارزش مجموع داراییهای این شرکت به رقمی معادل (81.833.149.345) دلار میرسد که شامل حدود84.7% وجه و سپردههای کوتاه مدت، 0.17% اوراق قرضه، 4.14% فلزات گران بها، 1.83% بیت کوین، 2.6% سرمایه گذاری در پروژههای مختلف و 6.5% وامهای تضمین شده میباشد.
در کل و با احتساب تمامی موارد ذکر شده معایب این استیبل کوین در حدی پر رنگ نیستند که مزایای آن را تحت شعاع قرار دهند و امروزه نیز به شکل وسیعی از این استیبل کوین استفاده میشود.
عوامل تاثیر گذار بر قیمت تتر
هر چند که عنوان میشود این استیبل کوین به خودی خود نوسان قیمت آن چنانی ندارد اما نباید از این نکته غافل شد که قیمت آن کاملا با قیمت دلار ارتباط مستقیم دارد و در صورت نوسان قیمت دلار، قیمت این ارز دیجیتال نیز تغییر خواهد کرد. این موضوع نکتهای بسیار حائز اهمیت است که با توجه به آن میتوانیم موارد زیر را از عوامل تاثیر گذار بر قیمت این استیبل کوین برشماریم:
1- نوسان قیمت دلار در هر کشور: بدیهی است که قیمت دلار به عنوان یک ارز فیات مرجع، با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی هر کشور با سایر کشورها متفاوت خواهد بود. اگر اقتصاد کشوری یک اقتصاد قدرتمند در سطح جهانی محسوب شود، متناسب با سیاستهای اقتصاد داخلی آن کشور یا شرایط اقتصاد جهانی معمولا میزان واکنشهای قیمت دلار در برابر شرایط اقتصادی جاری در آن کشور بسیار اندک خواهد بود.
با توجه به این موضوع که شرایط اقتصادی در کشورهای مختلف بسیار متفاوت از سایر کشورها است، میزان تاثیر پذیری قیمت دلار و به تبع آن قیمت تتر، در شرایط مختلف بسیار متفاوت از سایر کشورها خواهد بود. به طور مثال یک نوسان تاثیر گذار در سطح اقتصاد جهانی ممکن است قیمت دلار و تتر را در یک کشور اندکی کاهش دهد، اما همین نوسان در یک کشور دیگری قیمت آنها را به شدت افزایش دهد.
2- تاثیرپذیری از اخبار مثبت یا منفی منتشر شده: معمولا کاربرانی که از این استیبل کوین برای حفظ ارزش پول خود، انجام تراکنشها و … استفاده میکنند توجه خاصی به اخبار تتر از خود نشان میدهند و طبعا رفتارهایی را از خود بروز میدهند که منجر به افزایش یا کاهش تقاضای آن در بازار و در پی آن افزایش یا کاهش قیمت این ارز دیجیتال میشود.
خبرهایی مانند انجام یا عدم انجام توافقات بین المللی، اخبار ارز دیجیتال در زمینه هک شدن توسط هکرها و … مواردی از این دست هستند که میتوانند بر روی رفتار کاربران، میزان تقاضا در بازار و در نهایت قیمت این ارز تاثیرگذار باشند.
البته نباید این نکته را از قلم انداخت که همیشه نیز این اخبار صحیح نیستند و گاها شایعات نیز بر این موضوع دامن میزنند.
3- سیاستهای دولتها: یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت تتر سیاستهای دولتها در قبال پذیرش یا عدم پذیرش آن به عنوان یک ارز به رسمیت شناخته شده است. اگر سیاست اقتصادی دولتهای بزرگ بر آن باشد که از استیبل کوینها حمایت کنند، قطعا میزان تقاضا برای تتر بالا رفته و بالا رفتن تقاضا موجب افزایش قیمت آن خواهد شد.
بالعکس اگر سیاست تخریب را در برابر استیبل کوینها در پیش بگیرند، از آنجایی که دیگر به راحتی نمیتوان از تتر در انجام معاملات استفاده کرد، تقاضا برای آن کاهش یافته و در نتیجه قیمت آن نیز کاهش خواهد یافت.
4- میزان نقدینگی در بازار ارز دیجیتال: تتر بعد از بیت کوین و اتریوم سومین رمز ارز مهم بازار ارز دیجیتال به شمار میرود، از این رو هر چقدر میزان نقدینگی در این بازار بالاتر باشد، ثبات بیشتری را در قیمت آن شاهد خواهیم بود.
به خاطر داشته باشید که تحت هر شرایطی قیمت تتر بر مبنای قیمت دلار محاسبه میگردد و همیشه در بازه 0.98% تا 1.1% قیمت دلار متغیر بوده است.
5- تحلیل کاربران از بازار: کاربران بازار ارز دیجیتال معمولا از طریق تحلیلهای تکنیکال (تحلیلهای آماری مبتنی بر دادهها و نمودارها) و همچنین تحلیلهای فاندامنتال (تحلیل بنیادی مبتنی بر ارزش گذاری داراییها بر اساس عوامل موثر بر قیمت آنها) دست به پیش بینی روند بازارهای ارز دیجیتال زده و بر اساس آن اقدام به خرید یا فروش ارزهای دیجیتال میکنند. قطعا تتر نیز از این قاعده مستثنی نبوده و همین افزایش یا کاهش عرضه و تقاضا برای آن، یکی از عوامل موثر بر قیمت استیبل کوین در بازارهای ارز دیجیتال خواهد بود.
آیا تتر گزینه خوبی برای سرمایه گذاری است؟
با توجه به مطالب ذکر شده و ویژگی اصلی تتر که در اصل همان برابری تقریبی یک تتر با یک دلار آمریکا است، برای سرمایه گذاری سنتی به هیچ عنوان گزینه مناسبی به شمار نمیآید.
در حالت کلی کسی که در یک فعالیت اقتصادی یا ارز دیجیتال سرمایه گذاری میکند معمولا انتظار دارد، طی یک بازه زمانی مشخص، مقداری سود به دست آورد که به طور تقریبی آن را پیش بینی کرده است. اما تتر چنین امکانی را برای سرمایه گذاران فراهم نمیسازد، چرا که صرفا قادر به حفظ ارزش سرمایه بوده و اگر هم سرمایه گذار در انتهای دوره، مبلغ بیشتری را بدست آورد ناشی از حفظ ارزش مبلغ اولیه بوده و به ازای همان افزایش مبلغ، قیمت سایر اقلام نیز بالا رفته است.
دقیقا به همین دلیل است که خرید و هولد کردن (نگهداری یک ارز دیجیتال در دراز مدت به منظور افزایش قیمت) این استیبل کوین با هدف کسب سود، کار اشتباهی بوده و هرگز یک تریدر حرفهای دست به چنین اقدامی نمیزند. شما میتوانید با استفاده از تتر تراکنشهای مالی مورد نیاز خود را انجام دهید و در عین حال ارزش سرمایه خود را ثابت نگه دارید، اما نباید از آن انتظار سود داشته باشید.
علاوه بر این موضوع باید در نظر داشته باشید، برابری این ارز دیجیتال در مقابل دلار که ادعای مطرح شده از سوی شرکت Tether Limited است در بین کارشناسان حرف و حدیثهای زیادی را به دنبال دارد. ضمن اینکه اگر دولتها یا نهادهای نظارتی قوانینی را علیه استیبل کوینها تصویب کنند، دسترسی به سرمایه شما بسیار دشوار شده و از ارزش آن نیز به طور محسوسی کاسته خواهد شد.
اگر شما به سرمایه گذاری در زمینه ارز دیجیتال علاقهمند هستید، میتوانید با گذراندن دوره آموزش ترید ارز دیجیتال و آگاهی کامل از شرایط این بازار پر سود و نیز یادگیری تحلیلهای تکنیکال و فاندامنتال، با توجه به شرایط اقتصادی خود به این بازار ورود کرده و به خرید و فروش و کسب سود از آن بپردازید.
اما اگر تخصصی در این زمینه ندارید یا توانایی و فرصت یادگیری و آموزش در این زمینه را ندارید، پیشنهاد ما به شما سرمایه گذاری در زمینه خرید سهام شرکتهای معتبر است. البته در این مورد هم شما نیاز دارید با افراد متخصص در این زمینه مشورت کرده و با رعایت اصول مدیریت سرمایه، اقدام به سرمایه گذاری در این بخش نمایید.
آیا تتر قابل استخراج است؟
اگر تا اینجا مطالب را با دقت مورد مطالعه قرار داده باشید، به راحتی قادر به پاسخ دادن به این سوال خواهید بود!
تتر ارزی نیست که قابل استخراج باشد. این ارز دیجیتال بر اساس دلار آمریکا عرضه شده است و همان گونه که دلار قابل استخراج نیست، تتر نیز این قابلیت را ندارد. این استیبل کوین به طور کاملا انحصاری از سوی شرکت Tether Limited آن هم تحت شرایط خاصی عرضه میشود. یعنی بر اساس ادعای این شرکت، این استیبل کوین فقط به اندازهای عرضه میشود که به ازای آن دلار یا چیزی که با آن برابری کند در این شرکت بلاک شده باشد.
بنابراین تتر تحت هیچ شرایطی قابلیت استخراج را ندارد.
نحوه خرید و فروش تتر
خرید و فروش این ارز دیجیتال نیز کار بسیار سادهای است. برای این کار کافی است شما یک صرافی معتبر را پیدا کرده و در آن احراز هویت کنید. البته برخی از صرافیها مانند صرافی بیتکس روم پا را از این نیز فراتر گذاشته و حتی نیاز به احراز هویت هم ندارند!
سپس با استفاده از یک کارت بانکی که از قابلیت رمز دوم پشتیبانی میکند، مبلغ مورد نظر خود را با توجه به قیمت تتر و مقدار مورد نیاز خود به حساب صرافی منتقل کنید.
در ادامه اگر صرافی از قابلیت اتوماسیون بهرهمند باشد، خودتان اقدام به خرید یا فروش آن میکنید و اگر به صورت سنتی عمل کند، با ثبت سفارش خرید یا فروش، کارگزاریهای آن صرافی اقدام به خرید تتر برای شما میکنند و ارز دیجیتال خریداری شده یا مبلغ حاصل از فروش آن را به کیف پول شما انتقال میدهند.
البته به این نکته توجه داشته باشید که خرید و فروش هر ارز دیجیتال برای شما با پرداخت مبلغی به عنوان کارمزد همراه خواهد بود که از این لحاظ نیز صرافی بیتکس روم یکی از پایینترین کارمزدها را در بین صرافیهای ایرانی دارد.
لازم به ذکر است که اگر شما تصمیم به انتقال تتر یا هر ارز دیگری از صرافی به کیف پول دیجیتال خود یا فرد دیگری داشته باشید، باید کارمزد شبکه را نیز پرداخت نمایید که این کارمزد درصدی از مبلغ کل خواهد بود. لذا توصیه میشود در صورتی که اقدام به انتقال در اولویت قرار ندارد، برای کاهش هزینهها حتی المقدور این انتقال را انجام ندهید و ارز دیجیتال خود را در کیف پول خود در همان صرافی نگهداری کنید.
البته اکیدا توصیه میشود که قبل از اقدام به انتقال سرمایه خود به هر یک از صرافیها، از اعتبار صرافی مورد نظر اطمینان کامل حاصل نمایید. ضمنا راجع به کارمزدهای صرافی مورد نظر تحقیق کرده و یک صرافی با کارمزد مناسب را برای انجام کارهای خود انتخاب نمایید.
نکته آخر اینکه کارمزد شبکه برای انتقال ارزهای دیجیتال یک کارمزد شناور و مبتنی بر ترافیک شبکه مورد نظر بوده که این ترافیک برای ارزهای مختلف و در ساعات مختلف شبانه روز متغیر است. بنابراین قبل از اقدام به انتقال، روی مقدار کارمزد شبکه دقت کافی را داشته باشید، چرا که همانگونه که عنوان شد میزان کارمزد درصدی از کل مبلغ است.
بهترین صرافی برای خرید تتر
انتخاب یک صرافی مطمئن برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال و به خصوص تتر، یک موضوع بسیار حائز اهمیت است. اگر محاسبات شما برای انتخاب صرافی مناسب اشتباه باشد، میتوان گفت شما دچار یک اشتباه راهبردی و تاثیرگذار شدهاید که نه تنها ارزش سرمایه شما را حفظ نمیکند، بلکه از جهات مختلف آن را به خطر میاندازد.
بنابراین هنگام انتخاب صرافی به این نکات توجه داشته باشید:
- صرافی اعتبار کافی و مناسبی داشته باشد.
- متناسب با نیازهای شما قابلیت ارایه سرویس دهی داشته باشد.
- برای انجام تراکنشها کارمزد مناسب دریافت کند و متناسب با مقدار خرید یا فروش شما کارمزد دریافت کند.
- مشکل احراز هویت نداشته باشد تا خدایی ناکرده با بلاک شدن سرمایه روبرو نشوید.
- انتقال وجه به صرافی و برداشت از آن به سادگی و بدون پیچیدگی خاصی قابل انجام باشد.
با توجه به نکات عنوان شده نتیجه میگیریم که برای اتخاذ یک استراتژی مناسب برای حفظ ارزش سرمایه یا حتی انجام تراکنشهای مالی، علاوه بر دانش تحلیل بازار، نیاز داریم تا به نکات جانبی مساله نیز توجه کافی داشته باشیم تا به هدف مورد نظر خود دست یابیم.
بهترین کیف پولهای تتر
در خصوص کیف پولهای مناسب برای تتر، افراد مختلف با سلایق گوناگون اظهار نظر کردهاند و تا حدودی نیز میتوان گزینه بهترین را حاصل تجربه فردی از استفاده از کیف پول مورد نظر دانست. اما ما در اینجا سعی داریم دو کیف پول مناسب برای این ارز دیجیتال را معرفی و به لحاظ فنی مورد ارزیابی قرار دهیم. انتخاب بهترین کیف پول با خود شماست و شما باید بررسی لازم را به عمل آورده و با توجه به شرایط تصمیم بگیرید کدام کیف پول برای شما مناسبتر است و بهترین شما کدام است!
کیف پول تتر ولت (Tether wallet): این کیف پول مختص تتر بوده و به طور ویژه برای ذخیره توکنهای این استیبل کوین طراحی و عرضه شده است. تتر ولت امنیت و سرعت تراکنش بالایی داشته و از رابط کاربری سادهای برخوردار است. این کیف پول برای بلاک چین تتر طراحی شده و قابلیت پشتیبانی از سیستمهای دیگر را ندارد.
تتر ولت از احراز هویت دو مرحلهای استفاده کرده و قابلیت نصب بر روی ویندوز و همچنین گوشیهای تلفن همراه با سیستم عامل اندروید و ios را دارد.
کیف پول تراست ولت (Trust wallet): کیف پول تراست ولت، یک کیف پول چند ارزی است و علاوه بر تتر قابلیت پشتیبانی از ارزهای دیجیتال دیگر مانند بیت کوین و اتریوم را نیز دارد. از امنیت بالایی برخوردار بوده و قابلیت نصب بر روی کامپیوتر و سیستم عاملهای ویندوز و لینوکس و همچنین گوشیهای تلفن همراه با سیستم عامل اندروید و ios را دارد. از 65 بلاک چین پشتیبانی کرده و رابط کاربری سادهای دارد، مبتنی بر Web3 است و نسبت به سایر کیف پولهای تتر کارمزد بسیار کمتری را دریافت میکند.
نکته قابل توجه در این کیف پول این است که با توجه به تعلق آن به بایننس، در ایالات متحده مشکلات نظارتی دارد!
علاوه بر کیف پولهای نام برده شده کیفهای دیگری نیز وجود دارند که از قابلیت ذخیره سازی و انجام تراکنشهای این ارز دیجیتال برخوردار هستند که شما میتوانید راجع به آنها تحقیق کرده و متناسب با نیاز خود یک کیف پول مناسب را انتخاب و استفاده کنید.
لازم به ذکر است که در انتخاب کیف پول نیز میبایست به نکاتی چون هزینه انجام تراکنشها، امنیت و سابقه کیف پول، پشتیبانی از بلاک چینهای مختلف و … توجه کافی را داشته باشید تا در آینده دچار مشکل نشوید.
پیشنهاد ما به شما این است که در هنگام نصب و راه اندازی کیف پول، حتما کلمات کلیدی را به همراه شماره هر کلمه در دو یا سه نسخه یادداشت و در محلهای امن متفاوتی نگهداری نمایید. چرا که در صورت بروز هرگونه حادثه برای سخت افزار شما (گوشی تلفن همراه، کامپیوتر، تبلت و …) تنها و تنها راه دسترسی شما به سرمایه خود همین کلمات کلیدی هستند. بنابراین داشتن بک آپ نوشتاری بسیار حائز اهمیت بوده و به هیچ عنوان به گرفتن عکس یا اسکرین شات بسنده نکنید!
آینده تتر (USTD) چگونه خواهد بود؟
از آنجایی که تتر یک استیبل کوین به شمار میرود، نمیتوان انتظار تغییرات قیمت عجیب و دور از ذهنی را از آن متصور شد. این استیبل کوین با ارزهای دیجیتالی همچون بیت کوین تفاوتهای شاخصی دارد و بر اساس نوسانات بازار تغییر قیمت و ارزش نمیدهد. ضمن اینکه نباید فراموش کرد نوسانات تتر ارتباط مستقیم با نوسانات قیمت دلار دارد و میتواند در هر کشوری با سایر کشورها متفاوت باشد.
به عقیده صاحب نظران این عرصه، اگر اتفاق خاصی مانند قطع ارتباط با دلار برای تتر نیفتد، این ارز طی سالهای آینده با نوسانات جزیی مواجه خواهد بود.
کارشناسان پیش بینی کردهاند دامنه قیمت تتر در سال 2024 در بازه 0.978 تا 1.12 دلار، در سال 2025 در بازه 0.97 تا 1.05 دلار و در سال 2030 در بازه 0.987 تا 1.085 خواهد بود.
جمع بندی
تتر یک استیبل کوین با پشتوانه دلار آمریکا است که سعی میکند علاوه بر حفظ ارزش تقریبا برابر خود با دلار، به عنوان جایگزین دلار در تراکنشهای دیجیتال جایگاه خود را حفظ کند. نوسانات اندکی دارد و میتواند ارزش سرمایه کاربران خود را حفظ نماید. به سادگی و با سرعت بالا و هزینه اندک قابل انتقال است. اما اینکه در آینده چه اتفاقی قرار است برایش رقم بخورد، هنوز کسی به درستی نمیداند!
اینکه ارتباطش با دلار قطع خواهد شد یا ادامه خواهد یافت، هنوز مشخص نیست. اما چیزی که در حال حاضر وجود دارد و مورد استفاده قرار میگیرد، برای تحقق اهداف بسیاری از کاربران کافی و مناسب به نظر میرسد.
اگر شما نیز تصمیم دارید به سرمایه گذاری جهت حفظ ارزش سرمایه خود یا استفاده از تتر در تراکنشهای مالی ورود کنید، توصیه اکید ما به شما این است که جنبههای مختلف این ارز را به خوبی بشناسید و کاربری آن را به درستی بیاموزید. چرا که در صورت بروز هرگونه اشتباه و ایجاد هرگونه خسارت، صرفا خودتان مسئول بوده و هیچ کسی خسارت و ضرر و زیان شما را جبران نخواهد کرد.
البته این موضوع در مورد سایر ارزهای دیجیتال هم صدق میکند و اگر شما تازه کار یا نیمه حرفهای هستید، توصیه میکنیم برای ورود به بازار سایر ارزهای دیجیتال نیز حتما از مشاوره ارز دیجیتال که بصورت کاملا رایگان در اختیار شما قرار گرفته است استفاده بفرمایید تا حتی المقدور متحمل ضرر و زیان نشوید.