کریستالینا جورجیوا، مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول، در اظهارات اخیر خود بیان داشت که، ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) می‌توانند جایگزین پول فیزیکی شوند، به‌ویژه در اقتصادهایی که استقرار پول نقد پرهزینه است، این اظهارات رئیس صندوق بین المللی پول می تواند برای رمز ارزها مفید و هدفمند باشد.

ارزهای دیجیتال بانک مرکزی، شکل دیجیتالی ارزهای فیات مانند دلار ایالات متحده یا یورو هستند که توسط بانک‌های مرکزی صادر می‌شوند و از فناوری‌هایی استفاده می‌کنند که زیربنای ارزهای دیجیتال به شمار می‌روند. در حالی که برخی از موسسات مانند بانک مرکزی اتحادیه اروپا اصرار دارند که CBDCها جایگزین پول نقد نخواهند شد، اظهارات جورجیوا نشان می‌دهد که این امر ممکن است و حتی برای برخی اقتصادها مفید است.

به گفته مدیرعامل صندوق بین‌المللی، CBDCها می‌‌توانند در اقتصادهای پیشرفته‌تر، انعطاف‌پذیری را ارائه دهند و در اقتصادهایی که دسترسی کمی به بانک‌ها وجود دارد، می‌‌توانند شمول مالی را بهبود بخشند و با دیجیتالی‌سازی پرداخت‌ها، به بهبود کارایی پرداخت‌های فرامرزی کمک کنند.

جورجیوا در ادامه گفت که اگرچه در حال حاضر در مورد CBDCها «ابهام زیادی» وجود دارد و پذیرش آن بسیار کم است، اما فضا برای نوآوری نیز وجود دارد و «اکنون زمان بازگشت نیست.»

از این رو، او معتقد است که بخش عمومی باید برای استقرار CBDCها و پلتفرم‌های پرداخت مرتبط با آنها، آماده شود.

منبع : coindesk.com

لینک مطلب : اظهارات جالب رئیس صندوق بین‌المللی پول برای رمز ارزها