استلار یک فناوری پرداخت منبع باز است که شباهت‌های زیادی به ریپل دارد. ارز دیجیتال استلار یا همان رمز ارز بومی آن با نام لومنز قابل شناسایی بوده که با نماد XLM نشان داده می‌شود. ما به طور روزمره شاهد استفاده از هر سه اصطلاح استلار، لومنز و XLM به جای یکدیگر هستیم، در حالی که استلار به عنوان شبکه بلاکچین، لومنز به عنوان ارز رمزنگاری شده و  XLM به عنوان نماد تجاری آن مطرح می‌باشند.

خالق استلار کیست؟

رمز ارز استلار توسط یک سازمان غیرانتفاعی به نام Stellar.org اداره می‌شود. این ارز دیجیتال توسط جد مک کالب تأسیس شد که یکی از بنیان‌گذاران ارز رایج دیگری به نام ریپل نیز شناخته می‌شود. مشابه ریپل، استلار نیز یک سیستم انتقال و پرداخت فرامرزی بوده که در آن کارمزد معاملات به میزان زیادی کاهش پیدا کرده و سرعت انجام این معاملات بسیار زیاد است. هر معامله دارای کارمزد استاندارد ۰.۰۰۰۰۱ لومنز است.

شبکه استلار در مقابل Stellar.org

شبکه استلار به فناوری دفتر توزیع شده اشاره دارد که معاملات مالی را تسهیل می‌کند. این فناوری منبع باز، توزیع شده و متعلق به جامعه است. از طرف دیگر، Stellar.org یا بنیاد توسعه استلار، سازمانی غیرانتفاعی است که به توسعه مالی، توسعه ابزارها و ابتکارات اجتماعی در سراسر شبکه استلار کمک می‌کند.

ارز دیجیتال استلار

ویژگی‌های بلاکچین استلار چیست؟

اکنون که به طور خلاصه دانستیم بلاکچین استلار چیست، ویژگی‌های مهم آن را مرور می‌کنیم:

  •  پایگاه داده استلار به صورت غیرمتمرکز فعالیت کرده و به عنوان منبع باز شناخته می‌شود که از صفات برجسته یک پلتفرم واقعی بلاکچین به شمار می‌رود.
  • زمان تأیید معاملات در آن بین ۳ تا ۵ ثانیه به طور می‌انجامد که توسط سازوکار اجماع آن تسهیل می‌شود.
  • قادر است، هزاران تراکنش را در ثانیه پشتیبانی کند.
  • استفاده از چندین قرارداد هوشمند در آن امکان‌پذیر است.
  • تورم سالانه ۱٪ ثابت دارد.

نحوه‌ی کارکرد پلتفرم استلار چگونه است؟  

استلار امروزی نتیجه فورکی است که در سال ۲۰۱۴ پروتکل اجماع استلار (SCP) را ایجاد کرده و به دنبال آن استلار به یک سیستم منبع باز تبدیل شد. مانند هر پلتفرم دیگر بلاکچین، معاملات در شبکه استلار به یک دفتر عمومی مشترک و توزیع شده اضافه می‌شوند. عملکرد اساسی استلار مشابه اکثر فناوری‌های پرداخت غیرمتمرکز است که یک شبکه از سرورهای غیرمتمرکز را با یک دفتر توزیع شده اجرا کرده و بین هر ۲ الی ۵ ثانیه در میان همه گره‌ها به روز می‌شود. برجسته‌ترین عامل تمایز بین استلار و بیت‌کوین پروتکل اجماع آن است.

پروتکل اجماع استلار برای تأیید معاملات به کل شبکه استخراج متکی نیست. استلار از الگوریتم اجماع مبتنی بر موافقت نامه بیزانس فدرال(FBA)  به نام “پروتکل اجماع استلار” (SCP)  استفاده می‌کند.

طبق این پروتکل، فرآیند تأیید اعتبار معاملات به جای اینکه در کل شبکه گره‌ها باز بماند، به مجموعه‌ای از گره‌های قابل اعتماد محدود می‌گردد. هر گره موجود در شبکه، مجموعه‌ای از این گره‌های قابل اعتماد را انتخاب کرده و در امتداد آن یک معامله پس از تأیید اعتبار توسط همه گره‌هایی که بخشی از این گروه انتخاب هستند، تأیید می‌شود. این چرخه تأیید کوتاه‌تر، به شبکه استلار اجازه می‌دهد تا معاملات را با سرعت بیش‌تری پردازش کرده و کارمزدهای معامله را کم‌تر کند. هنگامی که یک تراکنش توسط همه گره‌های این مجموعه تأیید شد، پس از آن تأیید شده تلقی می‌شود. این روند، شبکه استلار را بسیار سریع کرده و گفته می‌شود که در هر ثانیه قادر است نزدیک به هزار عملیات شبکه را پردازش ‌کند.

استلار از یک مدل مبادله توزیع شده پشتیبانی می‌کند که به کاربر اجازه می‌دهد پرداخت خود را با ارز خاصی مانند یورو ارسال کند، اگر چه ممکن است اعتبار USD داشته باشد. شبکه به طور خودکار تبدیل فارکس را با بهترین نرخ موجود انجام می‌دهد و علاوه بر آن گیرنده می‌تواند معادل یورو را از طریق مؤسسه شریک مانند بانک برداشت کند.

ارز استلار

“لنگر”  در شبکه استلار چیست؟

در شبکه استلار، لنگرها نهادهایی هستند که می‌توانند سپرده‌ها را نگه داشته و بر اساس نیازها اعتبار صادر کنند. لنگرها را به عنوان پلی بین ارزهای مختلف و شبکه استلار در نظر بگیرید که کلیه معاملات پول در شبکه استلار، به استثنایXLM ، با اعتبار صادر شده توسط لنگرها انجام می‌شود. سیستم استلار به طور قابل توجهی به لنگرها متکی است. برای نگهداری سپرده و صدور اعتبار در نهایت باید به لنگرها متکی شد.

ارزش استلار از کجا گرفته می‌شود؟

استلار یک شبکه مبادله جهانی است که توانایی میزبانی هزاران مبادله بین ارزها و توکن‌ها را در هر ثانیه دارد. انتقال ارزهای رمز پایه و یا ارزهای فیات امری طولانی بوده و کارمزد زیادی را طلب می‌کند؛ در حالی که استلار این فرایند را به شکل سریع‌تر و ارزان‌تر انجام می‌دهد. XLM ارز رمزنگاری شده پشتیبانی شده در کیف پول استلار است که برای پرداخت کارمزدهای معامله و مدیریت حساب‌ها در شبکه استلار استفاده می‌شود.

کارمزد معاملات در شبکه استلار چیست؟ 

در حال حاضر، کارمزد پایه معاملات در شبکه استلار به میزان ۰٫۰۰۰۰۱ XLM است. طرفین معامله متحمل کارمزدی می‌شوند که این کارمزد توسط دفتر کل جمع آوری شده و متعاقباً در روند تورم توزیع می‌شود.

استلار

هدف از ایجاد استلار 

هدف اصلی استلار، بر اقتصاد در حال توسعه در زمینه حواله‌ها و وام‌های بانکی بوده و برای افرادی است که از حوزه خدمات بانکی خارج هستند. اما به طور دقیق‌تر هدف از ایجاد استلار این است که معاملات موجود در این شبکه به طور آسان قابل انجام باشند که این قضیه به کمک کاهش کارمزد معامله و همچنین افزایش سرعت تراکنش نمایان می‌گردد. کارمزد کم باعث می‌شود که تعداد معاملات بیشتری در بستر شبکه آن شکل گیرد؛ چرا که خیلی از ارزهای دیجیتال از چنین مزیتی برخوردار نیستند. در کنار آن سرعت بالای تراکنش‌ها موجب حضور تعداد کاربران بیشتری می‌شود که ناشی از ترافیک پایین شبکه است.

آشنایی با توکن XLM

همانطور قبل‌تر اشاره شد، توکن بومی استلار با نماد XLM قابل شناسایی بوده که در واقع نام آن لمونز (Lumens) است. این توکن همانند ریپل از الگوهای استخراج یا پاداش سپرده‌گذاری بهره‌مند نیست. اگر نگاهی به میزان عرضه این توکن داشته باشیم می‌بینیم که در ابتدا قرار بود ۱۰۰ میلیارد واحد از این توکن عرضه گردد؛ اما در سال ۲۰۱۹ این مقدار دچار تغییر شد. توسعه دهندگان استلار تصمیم گرفتند که برای کاهش عرضه و افزایش ارزش دارایی، حجم توکن‌های XLM را به ۵۰ میلیارد واحد کاهش دهند. به طور تقریبی قیمت این توکن، چیزی کمتر از نیم دلار آمریکا برآورد می‌شود.

مزایای استفاده از ارز دیجیتال استلار چیست؟  

از جنبه‌های مثبت استلار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کارمزد تراکنش پایین : به علت سرعت بالای تراکنش‌های این شبکه میزان کارمزد پرداختی برای انجام معاملات آن بسیار پایین است.
  • سرعت بالای تراکنش : استلار چیزی بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ تراکنش را در هر ثانیه بر عهده داشته که هر کدام از آنها تنها بین ۳ الی ۵ ثانیه زمان می‌برد. سرعت بالای تراکنش‌های استلار سبب ایجاد شرایط مناسبی برای انجام تراکنش‌های جهانی شده است.   
  • پشتیبانی از قراردادهای هوشمند : شبکه استلار از قراردادهای هوشمند بلاکچین در کنار ویژگی‌هایی همچون امضای چندگانه پشتیبانی می‌کند.
  • غیرمتمرکز بودن : شبکه استلار به شکل غیرمتمرکز فعالیت می‌کند که به موجب آن، امکان دسترسی و استفاده کاربران مختلف سراسر دنیا به این شبکه را میسر می‌سازد.
ارز دیجیتال استلار

معایب رمز ارز استلار چیست؟ 

از جنبه‌های منفی استلار شامل موارد زیر است:

محدودیت مبلغ برای انجام تراکنش

کاربران و سرمایه‌گذاران موظف‌اند حداقل مقدار ۲۰ ارز XLM را در هر اقدام تهیه کنند و مبلغ کمتر از آن ممکن نیست. به همین علت وجود چنین قوانینی برای کاربرانی که قصد خرید چنین مبلغی را نداشته باشند می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

دوری استفاده کنندگان بزرگ

به علت متمرکز بودن سیستم ریپل، بانک‌ها، مؤسسات مالی و موارد از این دست ترجیح می‌دهند از سیستم شبکه ریپل برای فعالیت‌های خود استفاده کنند که این امر باعث دوری بخشی از استفاده کنندگان بزرگ می‌شود.

تفاوت بین ریپل و استلار در چیست؟

با وجود مؤسس یکسان میان ریپل و استلار تفاوت‌های خاصی را می‌توان یافت نمود که شامل موارد زیر است:

  • در حالی که ریپل یک سیستم بسته است؛ اما استلار به عنوان یک سیستم منبع باز شناخته می‌شود.
  • ریپل از پروتکل اثبات درستی برای ایجاد و توزیع کوین‌های جدید و تأیید تراکنش‌ها استفاده می‌کند. اما این فرآیندها در شبکه استلار از طریق الگوریتم اجماع استلار صورت می‌گیرد.
  • ریپل به این دلیل بوجود آمد تا به سیستم‌های مالی متمرکز مانند بانک‌ها کمک کند. این در حالی است که استلار برای تمام کاربران شرایطی را ایجاد می‌کند که بدون نیاز به سازمان‌های متمرکز مالی تراکنش خود را انجام دهند.
  • هزینه کارمزد تراکنش در شبکه استلار بسیار کمتر از شبکه ریپل بوده که ناشی از سرعت بالای تراکنش‌های آن است.  
خرید ارز استلار

نحوه استخراج ارز دیجیتال استلار 

کسانی که علاقه‌مند به استخراج ارزهای دیجیتال هستند باید بدانند که استلار را نمی‌توان مانند بیت‌کوین و برخی از ارزهای دیگر استخراج کرد؛ چرا که استلار از الگوریتم اثبات کار استفاده نمی‌کند و به‌واسطه همین امر امکان استخراج آن میسر نیست. در واقع تنها مکانیسم ایجاد XLM  جدید، بر اساس تورم است. توسعه دهندگان برای جبران ارزهای از دست رفته و حفظ رشد، نرخ تورم سالانه را یک درصد تعیین کرده‌اند که این یک درصد به صورت هفتگی در میان نودها توزیع می‌گردد.  

نحوه خرید و فروش ارز استلار 

استلار یکی از شناخته شده‌ترین ارزهای دیجیتال دنیا است که می‌توان آن را در بین صرافی‌های مختلف یافت نمود. برای خرید استلار باید موارد زیر را طی نمایید:

  • انتخاب صرافی معتبر : همانطور که می‌دانید، خرید ارز دیجیتال توسط کاربران داخل ایران از صرافی‌های خارجی کمی مشکل است؛ از این رو، بهترین راه خرید ارز دیجیتال استلار، مراجعه به صرافی‌های آنلاین ایرانی است. قیمت، اعتبار، نظرات کاربران، سهولت در استفاده، کارمزد معاملات و غیره از جمله مواردی هستند که‌ برای انتخاب صرافی خود باید به آنها توجه لازم را داشته باشید.
  • ثبت نام و احراز هویت در صرافی : برای احراز هویت در اکثر صرافی‌های داخلی، داشتن کارت ملی و کارت بانکی کافی بوده و با داشتن یک تصویر سلفی و همچنین تصویر مدرک شناسایی خود، می‌توانید این مرحله را طی کنید؛ البته باید بدانید که شرایط هر صرافی نسبت به صرافی دیگر متفاوت است. مدت زمان احراز هویت ممکن است از یک الی چند روز به طول انجامد.
  • خرید استلار با کارت بانکی : پس از اتمام یافتن مراحل قبلی می‌توانید با استفاده از کارت بانکی تأیید شده توسط صرافی برای خرید استلار اقدام نمایید.

نکته: قبل از انجام معاملات حتماً باید کیف پول مناسبی را برای ارزهای استلار خود تهیه کنید.

برای فروش استلارهای خود هم می‌توانید این فرایند را از طریق بهترین قیمت‌ فروش صورت دهید. شیوه فروش استلار به صرافی‌ها تقریباً عکس مراحل خرید است. برای این کار شما باید استلار خود را از کیف پول شخصی خود به آدرس صرافی ارسال کرده و نتیجه تراکنش را برای صرافی بفرستید. پس از آن، صرافی معادل ریالی آن را به حساب بانکی شما خواهد ریخت.

بهترین کیف پول‌های استلار

کیف پول‌های مختلفی به منظور ذخیره‌سازی ارزهای بومی استلار یعنی لومنز طراحی شده‌اند که در انواع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در دسترس کاربران هستند. کاربران بر اساس نیاز خود یکی از این کیف پول‌ها را انتخاب می‌کنند.

چند مورد از بهترین انواع کیف پول‌های استلار شامل:

تراست والت (Trust Wallet): از کیف پول تراست والت می‌توان بر روی دستگاه‌های اندرویدی و همچنین iOS برای نگهداری استلار و انواع ارزهای دیگر استفاده کرد. همچنین در کنار کیف پول تراست والت می‌توان از صرافی آن هم استفاده داشت.

لجر نانو ایکس (Ledger Nano X): کیف پول لجر نانو ایکس یک کیف پول‌ سخت‌افزاری است که امکان ذخیره‌سازی ارزهای لومنز، امکان نگهداری چندین مدل از ارزهای دیگر را برایتان فراهم می‌آورد.

لابستر والت (Lobstr Wallet): کیف پول لابستر والت به صورت انحصاری برای نگهداری و ذخیره‌سازی استلار و دارایی‌های مرتبط با آن طراحی شده است. کاربران می‌توانند این کیف پول را بر روی نسخه‌های اندروید، iOS و تحت وب نصب نمایند.

سولار والت (Solar Wallet): سولار والت یکی دیگر از کیف پول‌های انحصاری شبکه استلار به شمار می‌رود که می‌توان در آن انواع توکن‌های استلار و دیگر دارایی‌های مرتبط به آن را ارسال، دریافت و نگهداری کرد.

اتمیک والت (Atomic Wallet): کیف پول اتمیک والت یکی از قدیمی‌ترین کیف پول‌های چند ارزی دنیا بوده که می‌توانید آن را بر روی سیستم‌عامل‌های ویندوز، مک و همچنین سیستم‌عامل‌های موبایل اندروید و iOS نصب کنید.

کیف پول استلار

بررسی آینده‌ی ارز دیجیتال استلار

کاربرد استلار برای زندگی روزمره، روز به روز افزایش پیدا می‌کند. شرکت‌ها و پروژه‌های زیادی به پروتکل توافق استلار پیوسته‌اند که محدوده‌های کاربرد این تکنولوژی را افزایش می‌دهند. استلار در آینده بیش از این که هست شاهد کاهش قابل‌ توجه نرخ‌های کارمزد خواهد بود و ارزهای آن می‌توانند به صورت سریع و مقرون‌به‌صرفه به هر جایی منتقل شوند. پروژه‌های جدید همچنان روی بلاکچین استلار مطرح شده و نقش خود را در این اکوسیستم ایفا می‌کنند. توسعه دهندگان استلار در حال کار بر روی راهکارهایی هستند که فرآیندهای مالی بهتری را ارائه می‌کنند. استلار پیش به سوی هدفی است که در آن افراد معمولی بتوانند به سرعت و به هرجایی که خواستند، به شکل مقرون‌ به ‌صرفه ارزهای خود را ارسال کنند. با توجه به آینده روشن استلار، می‌توان گفت که خرید استلار و سرمایه‌گذاری در آن عملی سودآورخواهد بود.

اخبار ارز استلار

در سرمایه‌گذاری و ترید استلار، آگاهی لحظه‌ای از آخرین اخبار استلار و سایر اطلاعات مهم درباره رویدادهای این ارز دیجیتال نقش اساسی دارد. در وب‌سایت کریپتونگار با انتشار تحلیل اخبار استلار و چگونگی تأثیرگذاری رویدادهای مختلف بر قیمت این ارز دیجیتال، سرمایه‌گذاران این ارز می‌توانند از شرایط بازار آن آگاهی لازم را کسب نموده و به این ترتیب اقدام به تصمیمات مناسبی داشته باشند که در نهایت منجر به سوددهی آنان خواهد شد.