شرکت زیگلو (Ziglu) یک شرکت مبتنی بر ارز دیجیتال در بریتانیا، به دلیل مشکلات مالی با کمبود بودجه ۲.۷ میلیون دلاری مواجه شده و در آستانه ورشکستگی قرار گرفت. هزاران سرمایه گذار نیز ممکن است بخشی از پول خود را از دست بدهند!
بر اساس آخرین اخبار ارز دیجیتال، در بررسیهای اخیر مشخص شد شرکت زیگلو (Ziglu) با کمبود بودجهای معادل ۲ میلیون پوند (معادل ۲.۷ میلیون دلار) مواجه است. این مطلب نشان میدهد هزاران سرمایهگذار در معرض خطر از دست دادن داراییهای خود قرار دارند. این شرکت فین تک بریتانیایی که در حوزه رمزارزها فعالیت داشت که در ابتدای سال جاری فعالیت خود را متوقف کرد و در هفته گذشته به دلیل نگرانیهای سرمایه گذاران در خصوص مدیریت مالی، تحت فرآیند «مدیریت ویژه» قرار گرفت. طبق گزارشها ، برداشت وجوه از شرکت زیگلو در ماه مه متوقف شده بود.
لازم به ذکر است که شرکت زیگلو حدود ۲۰ هزار مشتری جذب کرده بود که بسیاری از آنها از طریق محصولی به نام “Boost” که بازده سالانه تا ۶٪ را تضمین میکرد، سرمایهگذاری کرده بودند. این محصول که در سال ۲۰۲۱ و در دوران نرخ بهره پایین راهاندازی شده بود، به دلیل سود بالای پیشنهادیاش محبوبیت زیادی کسب کرد.
با این حال، محصول Boost تحت نظارت قانونی خاصی قرار نداشت و وجوه مشتریان به صورت جداگانه نگهداری نمیشد؛ بنابراین شرکت قادر بود از این منابع مالی برای تأمین هزینههای جاری و فعالیتهای وامدهی استفاده کند. پس از مداخله سازمان رفتار مالی بریتانیا (FCA) در ماه مه، برداشتها متوقف و مشتریان از دسترسی به سرمایههای خود محروم شدند.
اتهامات مالی سنگین علیه مدیران شرکت زیگلو
در جلسهای در دادگاه عالی، مدیران شرکت زیگلو به سوءمدیریت مالی متهم شدند. براساس شواهد، پولهای سرمایهگذاران پلتفرم Boost قبل از ثبت درخواست شرکت زیگلو برای قرار گرفتن تحت مدیریت ویژه، برای پوشش هزینههای روزمره و تأمین نقدینگی شرکت استفاده شده بود.
در همین راستا، حدود ۴۰۰۰ نفر از مشتریان با مجموع سرمایهای نزدیک به ۳.۶ میلیون دلار در طرح Boost مشارکت داشتند. با وجود کسری ۲.۷ میلیون دلاری، بخش عمدهای از این پول ممکن است از بین برود، مگر آنکه توافقی برای فروش یا نجات شرکت حاصل شود.
قابل توجه است شرکت زیگلو که توسط مارک هیپرسون، یکی از بنیانگذاران بانک استرلینگ (Starling9 تأسیس شده بود، زمانی با ارزشگذاری ۱۷۰ میلیون دلاری شناخته میشد و حتی قراردادی برای همکاری با شرکت آمریکایی رابین هود (Robinhood) در سال ۲۰۲۲ امضا کرده بود؛ قراردادی که بعدها به دلیل نوسانات بازار رمزارزها لغو شد. در حال حاضر شرکت RSM به عنوان مدیر ویژه به دنبال فروش شرکت زیگلو است.
در همین راستا، تاخیر بریتانیا در تنظیم مقررات رمزارزها نیز مورد انتقاد فعالان صنعت قرار گرفته است. در حالی که اتحادیه اروپا با چارچوب میکا (MiCA) و ایالات متحده با تصویب قوانین مشخص برای رمزارزها گامهای جدی برداشتهاند، بریتانیا هنوز تاریخ روشنی برای اجرای مقررات ارز دیجیتال خود اعلام نکرده است.