کیف پول تراست ولت و متامسک کیف پولهای غیر حضانتی هستند که به میلیونها کاربر ارز دیجیتال، خدمات ارائه میدهند. این کیف پولهای نرمافزاری ارز دیجیتال به کاربران امکان ذخیره، ارسال، دریافت، تبادل و خرید ارزهای دیجیتال را میدهند. همچنین، دسترسی به برنامههای غیرمتمرکز (DApps) و پروژههای مالی غیرمتمرکز (DeFi) از جمله استیکینگ را برای کاربران فراهم میکنند.
هر دوی این کیف پولها استفاده رایگان دارند، اگرچه ممکن است هزینههای اضافی دیگری هم وجود داشته باشد. هر کیف پول مزایای خاص خود را دارد و همچنین تفاوتهای قابل توجهی از نظر تعداد و نوع ارزهای دیجیتال و شبکههای پشتیبانیشده دارند.
ارزهای دیجیتال و شبکههای بلاک چین پشتیبانیشده
تراست ولت بیش از ۲۵۰،۰۰۰ ارز دیجیتال و توکن و بیش از ۶۵ بلاک چین مختلف را پشتیبانی میکند، که شامل بزرگترین و محبوبترین شبکهها مانند بیت کوین، اتریوم، زنجیره بایننس (BNB Chain)، آولانچ، سولانا، کازماس، ترون، ایاس، استلار، ریپل، دوج کوین، لایت کوین و کاردانو میشود.
متامسک از اتریوم و تمامی توکنهای مبتنی بر آن، مانند توکنهای ERC-20، پشتیبانی میکند. همچنین امکان افزودن شبکههای سازگار دیگر با ماشین مجازی اتریوم (EVM) وجود دارد. این شبکهها شامل زنجیره بایننس (BNB Chain)، پالیگان، آولانچ و آپتیمیسم میشوند.
هر دو کیف پول تراست ولت و متامسک از توکنهای غیرقابل تعویض (NFT) پشتیبانی میکنند. با این حال، سازگاری این کیف پولها با NFTها، وابسته به شبکههای پشتیبانیشده توسط آن کیف پول است. به عنوان مثال، متامسک فقط از NFTهای سازگار با اتریوم پشتیبانی میکند.
مقایسه تجربه کاربری و رابط کاربری کیف پولهای تراست ولت و متامسک
تراست ولت نسبت به متامسک رابط کاربری سادهتر و سرراستتری دارد. هر دو کیف پول به کاربران امکان میدهند تا به راحتی موجودی ارزهای دیجیتال خود را مشاهده کنند، با استفاده از کدهای QR یا آدرسها به سرعت ارز دیجیتال ارسال و دریافت کنند، توکنها را از طریق یک صرافی غیرمتمرکز (DEX) مبادله کنند، با ارزهای فیات ارز دیجیتال خریداری کنند یا به پروژههای استیکینگ و برنامههای غیرمتمرکز (DApps) دسترسی داشته باشند.
تراست ولت یک صرافی غیرمتمرکز داخلی (DEX) دارد که از صرافیهای مختلفی مانند بایننس DEX، یونیسواپ، پنکیکسواپ، سوشیسواپ و غیره پشتیبانی میکند. در مقابل، متامسک دارای یک گردآورنده قیمت توکن (token swap aggregator) است که به کاربران امکان میدهد قیمتها را در صرافیهای غیرمتمرکز مختلفی مانند یونیسواپ، 0x، شبکهی کایبر و سایرین مقایسه کنند.
هر دو کیف پول تراست ولت و متامسک از یک مرورگر Web3 استفاده میکنند، امکان دریافت اعلانهای لحظهای (push notifications) را دارند و دارای اپلیکیشن برای دستگاههای اندروید و iOS هستند. متامسک همچنین به عنوان یک افزونه مرورگر برای مرورگرهای کروم، فایرفاکس، بریو و اج در دسترس است.
امنیت و حریم خصوصی کیف پول
این دو کیف پول از نوع غیرحضانتی هستند، به این معنی که کاربران کنترل کامل بر مدیریت کلید خصوصی و داراییهای خود دارند. کلیدهای خصوصی رمزگذاری شده و روی دستگاه کاربر برای دسترسی به کیف پول ذخیره میشوند.
هر دو کیف پول تراست ولت و متامسک از یک عبارت بازیابی ۱۲ کلمهای (seed phrase) برای پشتیبانگیری استفاده میکنند و همچنین از احراز هویت بیومتریک با اثر انگشت یا تشخیص چهره پشتیبانی میکنند. هیچکدام از این کیف پولها اطلاعات شخصی کاربران را جمعآوری نمیکنند و تا زمانی که کاربر ارز دیجیتال را با ارز فیات خریداری نکند، که نیازمند تأیید «مشتری خود را بشناسید» (KYC) است، ناشناس باقی میماند.
پشتیبان گیری و بازیابی کیف پول
امکان اتصال کیف پولهای سختافزاری مانند Ledger یا Trezor به تراست ولت و متامسک برای امنیت بیشتر وجود دارد. عبارت بازیابی ۱۲ کلمهای در صورت گم شدن رمز عبور کاربر، میتواند امکان دسترسی به کیف پول را فراهم کند. مهم است بدانید که هیچ یک از این دو کیف پول، عبارت بازیابی را ذخیره نمیکنند، زیرا این عبارت از سرورهای کیف پول رمزگذاری شده است.
مقایسه تراست ولت و متامسک از نظر سازگاری با DeFi و DApps
هر دو کیف پول دارای قابلیت استیکینگ داخلی هستند. تراست ولت از چندین شبکه اثبات سهام (PoS) از جمله اتریوم، کازماس، تزوس و ترون پشتیبانی میکند، اما استیکینگ در افزونه مرورگر آن در دسترس نیست. متامسک از اتریوم، پالیگان، آولانچ و سایر شبکههای اثبات سهام پشتیبانی میکند.
پروژههای DApps و DeFi تنها زمانی با کیف پول قابل استفاده هستند که کیف پول از بلاک چین اصلی آن پروژه پشتیبانی کند. در هر صورت، کارمزدهای مربوط به Gas شبکه همچنان اعمال میشود. در تراست ولت ، سوآپ توکن و استیکینگ رایگان است و تنها کارمزدهای مربوط به ارائه دهنده و شبکه را شامل میشود. اما در متامسک، برای استفاده از قابلیت سوآپ توکن، کارمزدی بر روی نرخ ارز اعمال میشود. این کارمزد به متامسک کمک میکند تا هزینههای ادغام با صرافیهای غیرمتمرکز مختلف (DEX) را پوشش دهد.
تفاوتهای کلیدی تراست ولت و متامسک
خلاصه ای از تفاوت های کلیدی بین تراست ولت و متامسک در جدول زیر آمده است.
توکن تراست ولت در مقابل توکن متامسک
توکن تراست ولت (TWT) یک توکن کاربردی BEP-20 است که بر روی بایننس اسمارت چین اجرا می شود و به کاربران تراست ولت مزایا و انگیزه هایی ارائه می دهد. این مزایا شامل تخفیف در خرید ارزهای دیجیتال و خدمات صرافی غیرمتمرکز (DEX) است. دارندگان TWT می توانند در حاکمیت تراست ولت مشارکت کرده و در مورد پیشنهادات مربوط به آینده این کیف پول و برنامه کاربردی آن رأی دهند.
در اوایل سال ۲۰۲۳ اعلام شد که متامسک توکن و سازمان خودمختار غیرمتمرکز (DAO) خود را راهاندازی میکند، اما تا مارس ۲۰۲۴ جزئیات بیشتری منتشر نشده است.
مزایا و معایب تراست ولت
تراست ولت دارای رابط کاربری ساده تری است و از ارزهای دیجیتال، توکن ها و بلاک چین های بیشتری نسبت به متامسک پشتیبانی می کند که روی شبکه های اتریوم و سازگار با اتریوم تمرکز دارد. بنابراین، تراست ولت از بیت کوین، سولانا، ریپل، کاردانو و سایر ارزهای دیجیتالی که توسط متامسک پشتیبانی نمی شوند، پشتیبانی می کند. تراست ولت در سال ۲۰۱۸ توسط بایننس خریداری شد و از زنجیره بایننس (BNB Chain) پشتیبانی می کند.
در زمینه NFTها، تراست ولت با NFTهای مبتنی بر استانداردهای ERC-721 و ERC-1155 و همچنین NFTهای موجود روی شبکههای سولانا، پالیگان، آپتیمیزم، زنجیره بایننس و سایر شبکهها سازگار است.
در زمینه پشتیبانی مشتری، تفاوتهایی بین این دو کیف پول وجود دارد. هر گونه سوالی برای تراست ولت باید از طریق فرم درخواست پشتیبانی ارسال شود. پشتیبانی زنده وجود ندارد. تراست ولت برای سوآپ توکن و استیکینگ در صرافیهای غیرمتمرکز (DEX) کارمزد اضافی دریافت نمیکند، اما کارمزدهای ارائهدهندگان خدمات استیکینگ اعمال خواهد شد. خرید ارز دیجیتال با ارز فیات نیز شامل کارمزد میشود.
مزایا و معایب تراست متامسک
متامسک برخلاف تراست ولت که از بلاک چینهای متنوعی پشتیبانی میکند، تنها با ارزهای دیجیتال مبتنی بر بلاک چین اتریوم و شبکههای سازگار با ماشین مجازی اتریوم (EVM) مانند آربیتروم، زنجیره بایننس، آپتیمیزم، پالیگان و آولانچ سازگار است. به همین دلیل، متامسک یکی از محبوبترین کیف پولهای اتریوم به شمار میرود، اما از شبکههایی مانند بیت کوین، سولانا، ریپل و کاردانو پشتیبانی نمیکند. در نتیجه، این کیف پول تنها از NFTهای مبتنی بر استانداردهای ERC-721 و ERC-1155 پشتیبانی میکند.
متامسک رابط کاربری پیشرفتهتری ارائه میدهد که امکان شخصیسازی را دارد و این میتواند برای کاربران باتجربهتر ارز دیجیتال جذاب باشد. متامسک همچنین از طریق ربات و کارشناسان متخصص در چت زنده، پشتیبانی زنده ارائه میدهد. کیف پول متامسک به طور پیشفرض برای دسترسی به اتریوم تنظیم شده است، اما شبکههای سازگار با ماشین مجازی اتریوم (EVM) و توکنهای سازگار با آنها را میتوان به صورت دستی اضافه کرد.
متامسک برای مبادله توکن (DEX Swap) و استیکینگ، کارمزد اضافی (markup fee) دریافت میکند و همچنین کارمزدهای ارائهدهنده خدمات استیکینگ نیز اعمال خواهد شد. خرید ارز دیجیتال با ارز فیات نیز شامل کارمزد میشود. اما مهم است که بدانید، هیچکدام از این دو کیف پول کارمزد اضافی روی کارمزد گس شبکه (network gas fee) اعمال نمیکنند.
منبع: cointelegraph
لینک خبر: تراست ولت در مقابل متامسک
سلام موضوع سیگنال ارز دیجیتال
ممنون وسپاس بابت مطالب آموزشی مفیدتون
عالی بود
عالی بود من تراست ولت را ترجیح میدهم ممنون
jbkNQKoXt
berToJvyIzN
درود خیلی عالی
مررسی از توضیحات کیف پول های تراست ولت ومتامسک
درود جناب آقای توسل عزیز عالی و ساده و روان ممنون از آموزشهای خوبتان
ممنون از سایت خوبتون
سپاس از مطالبتون
سپاس