طبق آخرین اخبار بیت کوین، نگرانی‌هایی درباره امنیت کلیدهای خصوصی بیت کوین دوباره مطرح شده است. این نگرانی‌ها به‌ویژه به دلیل پیشرفت‌های اخیر در محاسبات کوانتومی و معرفی تراشه کوانتومی پیشرفته‌ای به نام «Willow» بیشتر شده است. با این حال، یو شیان، کارشناس امنیت سایبری و بنیانگذار شرکت امنیتی بلاک چین SlowMist، به جامعه رمزنگاری اطمینان داد که هیچ دلیلی برای هشدار جدی به کاربران این رمز ارز وجود ندارد.

شیان با نقل‌قول از جفری شولز، پژوهشگر حوزه رمزنگاری، گفت: «در حال حاضر تعداد گیت‌های مورد استفاده در محاسبات کوانتومی تنها چند ده عدد است، در حالی که برای شکستن کلیدهای خصوصی این رمزارز به میلیون‌ها گیت نیاز است. محاسبات گیت‌های کوانتومی بسیار دشوار است و افزایش تعداد گیت‌ها باعث افزایش نویز و خطا می‌شود و این موضوع کار را در شرایط عادی غیرممکن می‌کند.»

او افزود: «در مورد رمز عبور ساتوشی ناکاموتو، حداقل تا چند دهه آینده، نگران نباشید.»

«با توجه به پیشرفت‌ها در حوزه محاسبات کوانتومی، نگاه‌ها دوباره به گفته‌های ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین، در سال 2010 معطوف شد. او در آن زمان قدرت و امنیت الگوریتم رمزنگاری بیت کوین، SHA-256، اشاره کرده بود. حالا با ظهور کامپیوترهای کوانتومی، این سوال دوباره مطرح است که آیا این الگوریتم همچنان می‌تواند از بیت کوین در برابر هک محافظت کند؟»

او گفته بود الگوریتم، SHA-256، بسیار قدرتمند است و مانند الگوریتم‌هایی مانند MD5 و SHA1 که به مرور شکسته شدند نیست، این لاگورتیم می‌توان تا دهه‌ها امن باقی بماند، مگر اینکه یک حمله بسیار بزرگ رخ دهد.

ساتوشی همچنین برنامه‌هایی را برای مقابله با پیشرفت‌های احتمالی در رمزنگاری تدوین کرده بود. او پیشنهاد داد که در صورت آسیب پذیر شدن، SHA-256، الگوریتم هش بیت کوین به صورت منظم به یک الگوریتم جدید تغییر پیدا کند.

علیرغم پیشرفت‌هایی که در محاسبات کوانتومی صورت گرفته است، محققان توافق نظر دارند که این فناوری هنوز یک تهدید برای بیت کوین محسوب نمیشود زیرا کامپیوترهای کوانتومی موجود از نظر تعداد محدود هستند و قبل از اینکه بتوانند با مشکلات پیچیده رمزنگاری مانند شکستن کلیدهای خصوصی بیت کوین مقابله کنند، با موانع مهمی مانند تصحیح خطا و کاهش نویز روبرو هستند، که اول باید بتوانند آنها را رفع کنند.