بلاکچین باوجود رشد چشمگیر، هنوز از نظر فرصتهای شغلی نسبت به هوش مصنوعی عقبتر است، اما با شفافیت قانونی و مقیاسپذیری میتواند فرصتهای شغلی بیشتری ایجاد کند.
بر اساس آخرین اخبار ارز دیجیتال، باوجود رشد چشمگیر صنعت بلاکچین در سالهای اخیر، این حوزه هنوز از نظر فرصتهای شغلی نسبت به هوش مصنوعی در جایگاه پایینتری قرار دارد. طبق گزارش Bitget Research، درحالیکه مشاغل فعال در حوزههای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین به ۱.۵ میلیون نفر و در توسعه نرمافزار به ۲۵ میلیون نفر میرسد، تعداد مشاغل بلاکچین حدود ۳۰۰ هزار نفر برآورد میشود. اما با فراهمشدن شفافیت قانونی و مقیاسپذیری، این صنعت میتواند تا سال ۲۰۳۰ به بیش از یک میلیون شغل برسد. قانون MiCA اروپا در زمینه تنظیم بازار ارزهای دیجیتال، نمونهای از اقداماتی است که به رفع محدودیتهای استخدامی و رشد صنعت این فناوری کمک خواهد کرد.
نقش بلاکچین و هوش مصنوعی در امنیت اطلاعات سازمانی
به گفته وگار اٌسیزاده (Vugar Usi Zade) مدیر ارشد عملیاتی صرافی Bitget، سرمایهگذاریهای خطرپذیر (تأمین سرمایه برای شرکتهای نوپا و مستعد رشد) در سال ۲۰۲۴، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار به استارتاپهای هوش مصنوعی اختصاص یافت، درحالیکه جذب سرمایه در بلاکچین تنها ۵.۴ میلیارد دلار بود. بااینحال، ارتقای Dencun در شبکه اتریوم باعث کاهش بیش از ۹۵% هزینههای لایه دوم (لایه مقیاسپذیری) شده و امکان ارائه عملکرد سازمانی را برای پروژههای بلاکچینی فراهم کرده است.
بلاکچین، با استفاده از رمزنگاری میتواند بهعنوان راهحلی برای عدم قطعیتهای ذاتی هوش مصنوعی عمل کند، چرا که هوش مصنوعی به طور احتمالاتی عمل کرده و گاهی نتایج نادرست یا جعلی تولید میکند. در چنین شرایطی، بلاکچین بهعنوان ضامن صحت و شفافیت دادهها ایفای نقش میکند.
همکاری با هوش مصنوعی
کارشناسان بر این باورند که این فناوری و هوش مصنوعی نهتنها رقیب یکدیگر نیستند، بلکه با ترکیب توانمندیهای خود در حال ایجاد فرصتهای جدیدی در بازار کار هستند. به گفته یاكوف لبدف (Yakov Lebedev)، مدیر توسعه تجاری Commas3، شرکتها حاضرند برای جذب متخصصانی که در هر دو حوزه بلاکچین و هوش مصنوعی تخصص دارند، هزینههای زیادی پرداخت کنند.
این تقاطع دانشی، بهویژه در ایجاد ابزارهای مالی پیشرفته و دسترسیپذیر برای عموم کاربران، بسیار حائز اهمیت است. مثالی جالب از این همکاری در دسامبر ۲۰۲۴ رخ داد، زمانی که یک عامل هوش مصنوعی با نام Luna، به طور خودکار از طریق این فناوری و با استفاده از توکن VIRTUAL، خدمات تولید تصویر را از عامل دیگری خریداری کرد. این تعامل خودکار که بر بستر دادههای آنچین (Onchain Data) انجام شد، نمادی از همگرایی عملی دو فناوری به شمار میرود. در نهایت، هرچند بلاکچین هنوز به طور کامل به بازارهای مصرفی سنتی نفوذ نکرده، اما آیندهای پر از فرصتهای جدید در انتظار آن است.
بلاکچین باوجود رشد چشمگیر، هنوز از نظر فرصتهای شغلی نسبت به هوش مصنوعی عقبتر است، اما با شفافیت قانونی و مقیاسپذیری میتواند فرصتهای شغلی بیشتری ایجاد کند.
فرصتهای شغلی هوش مصنوعی و بلاکچین!
اخبار لحظه ای و بروز در سایت کریپتونگار