ارز دیجیتال تتر یکی از کارآمدترین ارزهای بازار ارز دیجیتال است که آن را با واحد اختصاصی USDT میشناسند. در اینجا قصد داریم تا شناخت شما را نسبت به ارز دیجیتال تتر افزایش داده تا با درک بهتری فعالیت خود را در آن آغاز کنید.
آنچه در این مطلب می خوانید:
تتر چیست؟
تتر (Tether) به عنوان ارز دیجیتالی شناخته میشود که تفاوت اساسی با معروف ترین ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین دارد. ارز دیجیتال تتر در دسته بندی ارزهای با پشتوانه (استیبل کوین) قرار میگیرد، که یعنی از کالا و یا دارایی خاصی به عنوان پشتوانه این ارز استفاده میشود. شاید برایتان جالب باشد بدانید که پشتوانه تتر را دلار معرفی کردهاند؛ به این صورت که با هر تغییری در وضعیت دلار، تاثیر مستقیمی بر روی قیمت تتر اتفاق خواهد افتاد. در حال حاضر ارزش هر تتر برابر با یک دلار بوده که نشان از برابری ارزش آنها دارد.
تتر با واحد اختصاصی USDT به عنوان قوی ترین استیبل کوین دنیا شناخته شده و در رقابت با انواع دیگر ارزهای دیجیتال در رده سوم بازار قرار میگیرد.
خالق تتر چه کسی است؟
USDT توسط اشخاص مهمی با نامهای ریو کالینز، بروک پیرس و کریگ سلارس به دنیای ارز دیجیتال معرفی شد.
ریو کالینز به عنوان یک کارآفرین بزرگ در زمینه تبلیغات به ویژه تبلیغات آنلاین شناخته میشود؛ به گونهای که وی موسس شرکت مشهور Traffic Marketplace میباشد.
بروک پیرس به عنوان یک متخصص در زمینه ارزهای دیجیتال پروژههای مهمی را به انجام رسانده و در سال 2014 به عنوان مدیر بنیاد بیت کوین اقدامات موثری را در راستای بهبود عملکرد این نوع ارز دیجیتال صورت داده است.
کریگ سلارس بنیانگذاری است که به مدت شش سال در عضویت بنیاد OMNI بوده و کارهای مهمی را در زمینه پروژههای رمز نگاری مانند Factom وSynereo انجام داده است.
علت بوجود آمدن استیبل کوینها چیست؟
از آنجایی که برای پرداختهای روزمره مانند خرید از یک فروشگاه، نمیتوان از ارزهای دیجیتالی چون بیت کوین، به علت نوسانات زیادی که در طول روز تجربه میکنند استفاده کرد؛ به همین علت استیبل کوینها بوجود آمدند. استیبل کوین به ارزهای دارای پشتوانه گفته میشود که از قیمت پایداری برعکس ارزهای بدون پشتوانه مثل بیت کوین برخوردار بوده و به راحتی میتوان از آنها در پرداختهای مختلف روزمره استفاده کرد.
ارزش گذاری ارزهای دیجیتال با پشتوانه توسط بانک مرکزی کشورها مدیریت و کنترل میشود که میتوان این مسئله را با ارزهای فیات و معمولی دنیا مقایسه نمود.
تتر چگونه تولید میشود؟
تتر را همانند ارزهای دیجیتالی مثل اتریوم و بیت کوین نمیتوان از طریق عملیات ماینینگ یا همان استخراج بدست آورد. چه بسا تولید این چنین ارزهایی دارای محدودیت است؛ در حالی که تولید تتر دارای محدودیت خاصی نبوده و با افزایش تقاضای استفاده از ارز دیجیتال، میزان عرضه تتر هم افزایش خواهد یافت.
از آنجایی که این ارز از نوع دارای پشتوانه میباشد، میبایست فقط توسط نهاد کنترل کننده به بازار روانه شود.
گفته میشود که به ازای هر تتر، باید یک دلار در بانک نگهداری شود؛ اما بعضی از منتقدان بر وجود چنین چیزی ایراداتی را وارد دانسته و اعتقاد دارند که میزان تترهای موجود از تعداد دلارهای ذخیره بیشتر شده است، در این صورت عملا تتر، به ارز بدون پشتوانه تبدیل میشود.
ارز دیجیتال تتر در ابتدای کار تنها بر روی لایه اومنی (OMNI)، بستری بر روی بلاکچین بیت کوین توزیع شد، اما امروزه بر بستر بلاکچینهای الگورند، اتریوم و برخی موارد دیگر هم نیز عرضه میشود. این قضیه به امکان ذخیره تتر در کیف پول اتریوم، بیت کوین و… کمک میکند.
تولید ارز دیجیتال تتر توسط شرکت آیفینکس انجام میگیرد که اینکار را در دورههای زمانی مختلف بسته به نیاز بازار انجام میدهد. این ارز پس از تولید به صرافی بیتفینکس وارد شده و سپس توسط معامله گران بازار به صرافیهای دیگر روانه میشود. با اینکه فعالیت USDT بر بستر غیرمتمرکز انجام میگیرد؛ با این حال نمیتوان آن را صرفا یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز نامید؛ چرا که نحوه توزیع آن کاملا متمرکز است.
مزایا و معایب تتر چیست؟
ارزهای دیجیتال به نسبت هم دارای تفاوتهای مختلفی هستند که این تفاوتها باعث بوجود آمدن مزایا و معایب آنها میشود.
مزایای تتر
- سرعت فعالیت در بازار تتر بسیار بیشتر از ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز است که همین موضوع سبب شده تا کسانی که به دنبال فرصت آربیتاژ هستند بتوانند با سرعت بیشتری به این امر دست پیدا کنند.
- از قیمت ثابتی برخوردار است که اجازه استفاده از آن در بازارهای مختلف همچون خرید کالا را میدهد. این در حالی است که ارزهای غیر متمرکز بی پشتوانه، تحت تاثیر نوسانات ارز قرار میگیرند.
- برای معملات این ارز، صرافیها کارمزد کمتری دریافت میکنند.
- ارز تتر با دارا بودن پشتوانهای محکم مثل دلار، تحت تاثیر نوسانات موجود قرار نمیگیرد.
- امکان تبدیل تتر به پول نقد، بسیار راحت تر از سایر ارزهای موجود انجام میگیرد.
معایب تتر
- نوع و میزان عرضه تتر ممکن است بر قیمت دیگر ارزهای موجود در بازار تاثیر گذاری داشته باشد.
- تتر وابستگی کاملی به ارز فیات دلار داشته که در صورت بروز هر گونه مشکلی از جمله افت قیمت جهانی دلار، شرایط نزول تتر هم فراهم خواهد شد.
- امکان عملیات ماینینگ یا همان استخراج برای ارز دیجیتال تتر وجود ندارد. که یعنی کنترلی از طرف کاربران ارز دیجیتال برای تولید این ارز فراهم نیست.
- تتر از بلاکچین اختصاصی بهره مند نبوده که همین مسئله باعث وابستگی آن به بلاکچین ارزهای دیگر میشود.
بلاکچین تتر چگونه است؟
تتر در واقع نوعی توکن است که برای فعالیت خود از بلاکچین اختصاصی بهره مند نبوده و نحوه فعالیت آن کاملا وابسته به بلاکچین ارزهای دیگر است. این قضیه شرایطی را بوجود آورده تا پرداخت کارمزد معاملات تتر، بوسیله ارزهای دیگری هم قابل پرداخت باشد. برای نمونه اگر فعالیت تتر در بستر بلاکچین اتریوم باشد، آنگاه کارمزد معامله با ارز اتریوم پرداخت میشود.
معرفی انواع تتر
همانطور که گفتیم تتر(USDT) نوعی از ارزهای دیجیتال است که از بلاکچین اختصاصی بی بهره بوده و برای فعالیت خود نیازمند بلاکچین سایر ارزها میباشد. در همین راستا میتوان تتر را به سه دسته عمده تقسیم کرد.
- تتر مبتنی بر بلاکچین : USDT ERC20
- تتر مبتنی بر بیت کوین : USDT Omni
- تتر مبتنی بر ترون : USDT TRON
این سه مورد عمده ترین بسترهایی است که تتر بر روی آن فعال است. اما انواع دیگری هم هستند که این ارز بر بستر آنها فعالیت میکند؛ مانند بلاکچین ایاس، الگوراند و چند بلاکچین دیگر.
کاربران برای انتقال داراییهای رمز ارز تتر میبایست در درج آدرس مقصد خود دقت لازم را به خرج دهند، چرا که اگر بی توجهی نموده و دارایی به آدرس اشتباهی ارسال شود؛ آنگاه مبلغ مورد نظر را باید از دست رفته دانست.
نحوه خرید و سرمایه گذاری در تتر چگونه است؟
از آنجایی که صرافیهای بین المللی کاربران ایرانی را تحریم کردهاند، نمیتوان از طریق آنها فعالیتی را انجام داد. پس با بررسی و انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال مطمئن داخلی میتوان اقدام به فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، به ویژه ارز تتر نمود.
هر روزه شاهد سرمایه گذاری بیشتر مردم در بازار ارزهای دیجیتال هستیم که مقصود آنها از اینکار کسب سود میباشد. اما نوع سود دهی ارز تتر را با ارزهای دیگری مثل بیت کوین نمیتوان مقایسه کرد. چرا که گفتیم ارز دیجیتال تتر ارز با پشتوانه و ارزی مثل بیت کوین بدون پشتوانه است. به همین دلیل امکان نوسانات ارز بیت کوین خیلی بیشتر از ارز تتر بوده که احتمال کسب سود از اختلاف قیمت ارز دیجیتال را در تتر بیشتر میکند.
همین مسئله باعث پر طرفدار شدن تتر، به منظور استفاده آن در بازار کالا و معاملات این چنینی شده است که این قضیه را میتوان به عنوان محرکی برای اقدام به سرمایه گذاری در تتر در نظر گرفت.
کیف پولهای تتر چیست؟
تتر به عنوان یک ارز دیجیتال، نیازمند داشتن کیف پول مناسبی میباشد تا بتوان این ارز را ذخیره سازی نمود. کیف پول آن میتواند از نوع نرم افزاری و یا سخت افزاری باشد که بسته به تفکر کاربر مورد انتخاب قرار میگیرد. هر چند خوب است که بدانید، توصیهای مبنی بر استفاده از نوع سخت افزاری به علت امنیت بیشتر آن صورت گرفته است.
ارز دیجیتال تتر یکی از معدود ارزهایی است که میتوان آن را بر روی بسیاری از کیف پولهای مختلف ذخیره کرده و یا معامله کرد.
این قضیه به شکلی است که واحد USDT را میتوان در کیف پولهای رسمی ارز اتریوم، بیت کوین و ترون یافت نمود. نوع ERC-20 که مربوط به اتریوم است؛ بیشتر از سایرین یافت میشود.
نکتهای که میتواند در رابطه با کیف پول ارز دیجیتال کاربران بسیار حائز اهمیت باشد، عمل بک آپ گیری است. اگر کاربر در مورد این مسئله کوتاهی کند، این شرایط بوجود می آید که در آینده احتمال از دست رفتن دارایی آن وجود داشته باشد. اما اگر عمل بک آپ گیری را صورت داده باشد، آنگاه دارای خیالی آسوده خواهد بود.
فقط مسئلهای که میبایست در مورد فرایند بک گیری به آن توجه داشت؛ یادداشت نمودن عبارتی میباشد که در این فرایند ارائه میشود. عبارت موجود به کاربر کمک میکند تا در صورت حذف و یا خرابی کیف پول؛ بتواند دارایی مد نظر خود را بازیابی کند.
مواردی از سرگذشت تتر
تتر به عنوان ارز دیجیتالی که امکان عرضه نامحدود دارد، بارها در مقالات مختلف به قدرت آن، مبنی بر تاثیر گذاری بر قیمت بیت کوین اشاره شده است. این مسئله در حدی است که در سال 2017 میلادی یکی از مقالات به طور علنی به تاثیر تتر در بالا رفتن قیمت بیت کوین تا بیست هزار دلار اشاره کرد. بر طبق این ادعا، گفته شد که شرکت آیفینکس واحدهای USDT بدون پشتوانهای را ایجاد نموده و بوسیله آن مقدار زیادی بیت کوین خریده که همین مسئله باعث بالا رفتن قیمت بیت کوین شده است.
در موردی دیگری به شرکت بیتفینکس اتهامی مبنی بر برداشت مبلغ هشتصد و پنجاه میلیون دلار به علت ضررهای متحمل شده زده شد. اما شرکت بیتفینکس این اتهام را رد نموده که بعد توسط یکی از وکلای این شرکت مشخص شد چیزی در حدود 26 درصد تترهای موجود از پشتوانه دلار بی بهرهاند. همین مسئله باعث خروج مبلغ نود میلیون دلار از بازار این ارز شد. این رخداد مربوط به سال 2019 است.
نتیجه گیری
زمانی که نوسانات منفی در بازار ارز در حال وقوع باشد، سرمایه گذاران سعی بر خروج از بازار بوسیله فروش ارزهای خود و تبدیل آنها به ارز فیاتی همچون دلار میکنند. این مسئله چیز جالبی برای سرمایه گذاران محسوب نمیشود؛ به همین دلیل باید گفت که این مسئله راه حل دیگری هم دارد و آن تبدیل ارز دیجیتال غیر متمرکز به ارز دیجیتال تتر است. از آنجایی که تتر دارای ثبات مالی خاصی بوده و همانند دیگر ارزها از نوسان برخوردار نیست؛ پس هر کاربر میتواند دارایی خود را به ارز تتر تبدیل کند.
هنگامی که برای خرید کالایی به حسابداری رجوع کنید، در صورت پشتیبانی از ارزهای دیجیتال به حتم اولین گزینه فروشندگان ارز دیجیتال تتر خواهد بود؛ به این علت که از قیمت ثابتی بهره مند است. در همین راستا میتوانید از تترهای خود به عنوان ارزی قابل استفاده در زندگی روزمره بهره ببرید.
این موارد بخشی از کاربردهای ارز دیجیتال تتر (USDT) میباشد که میتوان آنها را دلیلی بر استفاده از آن در نظر داشت.
خدا قوت
تشکر از اطلاعات خوبتون
سلام عرض میکنم خدمت تمامی همکاران مجموعتون و بابت اینهمه اخبار خوبی که دارید آماده میکنید ممنونم.
مجدداً تشکر کنم بابت اینکه اخباری که میزارید خیلی بروز هستند و سریعترین خبرها رو بین خبرگزاریها دارید نشر میدید و این جای قدردانی داره.
استیبل کوینها رو تقریبا میشناسم و چند مقاله داخل سایتتون درموردشون خوندم.اما هنوز نمیدونم که آیا واقعا پشتوانه ای دارن یا نه.
ممنون میشم در این رابطه چیزی بنویسید.