FavoriteLoadingافزودن به علاقه مندی ها

ارز دیجیتال سولانا (Solana) یک پروژه منبع باز بسیار کاربردی است که حتی بانک‌ها با استفاده از فناوری بلاکچین آن برای ارائه راه حل‌های غیرمتمرکز مالی یا همان DeFi استفاده می‌کنند. در واقع سولانا برای تسهیل ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز یا DApp طراحی شده است. هدف از ایجاد این رمز ارز بهبود مقیاس‌پذیری با معرفی اجماع اثبات تاریخ (PoH) همراه با اجماع اثبات سهام (PoS) بلاکچین می‌باشد.

ارز دیجیتال سولانا چیست؟

آناتولی یاکوونکو ارز دیجیتال سولانا را در سال ۲۰۱۷ میلادی تأسیس کرد. یاکوونکو که سابقه کار در الگوریتم‌های فشرده‌سازی را پس از کار قبلی خود در  Dropbox به عنوان مهندس نرم‌افزار دارد، قبلاً در کوالکام نیز کار می‌کرد. همراه با گرگ فیتزگرالد یکی از مدیران سولانا و همچنین اریک ویلیامز، آنها روش جدیدی را برای مقابله با مشکلات تولیدی که در هر دو بلاکچین بیت‌کوین و اتریوم وجود داشت، مفهوم بندی کردند. در نهایت آنها یک پروتکل قابل اعتماد و توزیع شده را ساختند که توان مقیاس‌پذیری بیشتری را میسر می‌کرد.

ویژگی‌های پروژه سولانا  

  • Proof of History (POH): ساعت رمزنگاری شده برای بلاکچین
  • Tower BFT:  نسخه سولانا از سیستم Practical Byzantine Fault Toleration (PBFT)
  • Turbine: پروتکل پخش بلاکچین
  • Gulf Stream: پروتکل حمل و نقل بدون استفاده از استخر
  • Sealevel: قراردادهای هوشمند موازی سولانا
  • Pipelining: واحد پردازش معاملات
  • Cloudbreak: پایگاه داده حساب‌ها
  • Archivers: ذخیره تاریخچه بلاکچین

حال بگذارید نگاهی به این ویژگی‌های نوآورانه بیندازیم:

اثبات تاریخچه یا  POH   

سولانا راه حل جدیدی برای غیرمتمرکز کردن بلاکچین در جامعه ارائه داد. سیستم PoH سوابق تاریخی معاملات بلاکچین را ثبت کرده تا ثابت کند معاملات قبل از ورود به دفتر توزیع شده واقعاً اتفاق افتاده‌اند. در بلاکچین سولانا، معاملات با مهرهای زمانی همراه شده‌اند که به ایجاد ترتیب وقایعی که قبل از پخش آخرین حالت بلاکچین در کل شبکه پردازش شده است، کمک می‌کند.

 TowerBFT  

نسخه سولانا از سیستم PBFT است. الگوریتم اجماع از PoH به عنوان ساعت رمزنگاری خود استفاده کرده تا بدون ایجاد تأخیر در هزینه‌های بالای پیام رسانی و معاملات گسترده، به اجماع بلاکچین برسد. قبل از نهایی شدن وضعیت دفتر، اعتبارسنجان رأی می‌دهند که کدام نسخه از دفتر دقیق بوده و سپس رای آنها قفل می‌شود. این بدین معنی است که آنها از دادن رأی متفاوت به نسخه بعدی بلاکچین که سابقه آرای قبلی روی آن نشان داده نمی‌شود، منع شده‌اند.

Turbine  

سولانا با تقسیم داده‌ها به بسته‌های کوچک‌تر، انتقال آنها را به هر گره بلاکچین آسان‌تر می‌کند. این به سولانا کمک می‌کند تا مشکلات پهنای باند را برطرف کرده و ظرفیت آن را برای تسویه سریع معاملات افزایش دهد.

Gulf Stream  

سولانا می‌تواند با ساده‌سازی روند تأیید بلاک، به شبکه‌ای معادل پنجاه‌هزار تراکنش در ثانیه دست یابد. Gulf Stream حتی قبل از نهایی شدن مجموعه بلاک‌های بعدی، روند جابه‌جایی و انتقال معاملات را تسهیل می‌کند.

Sealevel  

هزاران قرارداد هوشمند به موازات یکدیگر اجرا می‌شوند تا یک زمان کارآمدتر برای سولانا بدست آورند.

Pipelining   

مجموعه بلاکی که حاوی اطلاعات تراکنش است به سرعت در تمام گره‌های شبکه تأیید و تکثیر می‌شود. سولانا این کار را با اختصاص دادن جریان داده‌های ورودی به سخت‌افزارهای مختلف که مسئول هر یک از آنها هستند، انجام می‌دهد.

 Cloudbreak

سولانا با تنظیم پایگاه داده‌ای که همزمان ورودی معامله را می‌خواند و می‌نویسد، مقیاس‌پذیری را بدون خطر خرد شدن به دست می‌آورد.

Archivers

شبکه سولانا اجازه می‌دهد تا هر گره با توجه به فضای موجود در سخت‌افزار خود، اطلاعات موجود در بلاکچین را تکثیر کند.

ارز دیجیتال سولانا

اهداف ارز دیجیتال سولانا

ارز دیجیتال سولانا با اهداف خاصی طراحی شد که به طور خلاصه می‌توان آنها را به سه قسمت زیر خلاصه کرد:

بهبود مقیاس‌پذیری

یکی از اهداف مهمی که ارز دیجیتال سولانا آن را در بر دارد، الگوریتم اجماع اثبات تاریخ یا PoH می‌باشد که توسط آناتولی یاوونکو ارائه شده است. این مفهوم سبب مقیاس‌پذیری بیشتر پروتکل می‌شود که به نوبه خود قابلیت استفاده را افزایش می‌دهد .

زمان پردازش کوتاه 

سولانا در فضای رمز ارزها به علت زمان پردازش فوق‌العاده کوتاه بلاکچین خود شناخته می‌شود که یکی از اهداف طراحی آن بود. در واقع پروتکل ترکیبی سولانا زمان اعتبارسنجی معاملات و اجرای قرارداد هوشمند را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.

کارمزد کم در قبال پردازش سریع

پروتکل سولانا به گونه‌ای پی ریزی شده است که از میزان سرعت بالا و مقیاس‌پذیری زیادی برخوردار باشد. این قضیه برای آن دسته از کاربرانی که زمان زیادی برای انجام معاملات نداشته و به دنبال سود بیشتری هستند بسیار مناسب است. این پروتکل به گونه‌ای طراحی شده است که کارمزد معاملاتی بسیار کمی دارد.

شبکه بلاکچین سولانا  

شبکه بلاکچین سولانا یک بلاکچین با کارایی بالا است که از قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز پشتیبانی کرده و از مکانیزم اجماع اثبات سهام با مانع کم برای ورود به همراه معاملات دارای مهر زمان برای به حداکثر رساندن بهره وری استفاده می‌کند. شبکه سولانا از پروتکل گواه اثبات تاریخچه (Proof of History) یا به‌ اختصار (PoH) استفاده می‌کند. گواه اثبات تاریخچه، مکانیزم اجماع نیست. بلکه بخشی از مکانیزم اجماع سولانا یعنی گواه اثبات سهام (PoS) است. PoH برچسب زمانی تراکنش‌هایی که به بلاک‌های سولانا اضافه می‌شوند را در خود دارد. به همین دلیل به آن ساعت غیرمتمرکز یا منبع زمانی غیرمتمرکز Decentralized Clock)) هم گفته می‌شود.

اخبار ارز دیجیتال سولانا  

ارز دیجیتال سولانا در برگیرنده بخش گسترده‌ای از اخبار روزمره مرتبط با بلاکچین، استخراج، امنیت، آینده و خیلی از موارد دیگر مرتبط با آن بوده که این اخبار از نقش مؤثری در وضعیت بازار ارزهای دیجیتال برخوردار هستند که به کمک اخبار منتشر شده در رابطه با آنها می‌توانید تصمیمات خاصی را اعمال کنید. اخبار سولانو را می‌توانید از طریق سایت کریپتونگار دریافت نمایید.

سولانا چیست

آیا استخراج ارز دیجیتال سولانا ممکن است؟

برای پاسخ به این سؤال می‌بایست به الگوریتم مورد استفاده این ارز دیجیتال نیز توجه کرد که با بررسی صورت گرفته در این رابطه ما با الگوریتم (poH) مواجه می‌شویم که از اثبات تاریخی استفاده می‌کند. این در حالی است که ارزهای دیجیتال برای بهره‌مندی از قابلیت استخراج باید از الگوریتم‌های اثبات کار (pow) برخوردار باشند. پس با در نظر گرفتن این شرایط می‌توان گفت که سولانا از قابلیت استخراج  برخوردار نیست.

صرافی‌های ارز دیجیتال سولانا  

برای اینکه قادر به انجام معاملات ارز دیجیتال سولانا باشید، می‌بایست صرافی‌هایی را برای این منظور در نظر بگیرید که از سولانا پشتیبانی کنند.

چند تا از بهترین صرافی‌هایی که در این زمینه مطرح بوده و از اطمینان کافی برای کاربران برخوردارند، شامل صرافی‌های بایننس،OKEx ،Bilaxy ، FTX وHuobi Global  می‌باشد که بدون هیچ گونه مشکلی می‌توانید از طریق این صرافی‌ها برای انجام معاملات ارز سولانا اقدام نمایید.

خرید ارز سولانا

کیف پول‌های مناسب ارز دیجیتال سولانا 

اما علاوه بر صرافی شما نیازمند ثبت نام در یک کیف پول مجازی هستید که برای شما امکان ذخیره‌سازی ارزهای دیجیتال سولانا را فراهم کند. کسانی که معاملات ارزهای دیجیتال را انجام می‌دهند به خوبی از این موضوع آگاهند. کیف پول‌ها در انواع مختلفی همچون کیف پول‌های سخت‌افزاری، کیف پول‌های نرم‌افزاری و کیف پول‌های تحت وب وجود دارند. چند تا از کیف پول‌هایی که امکان ذخیره‌سازی ارزهای سولانا در آنها وجود دارد شامل موارد زیر است.

کیف پول Ledger: این کیف پول یک محل ذخیره‌سازی سخت‌افزاری می‌باشد که از امنیت بالایی برخوردار بوده و در دو مدل Ledger Nano S وLedger Nano X  یافت می‌شود.

کیف پول KeepKey: یکی دیگر از کیف پول‌های سخت‌افزاری شناخته می‌شود که امکان ذخیره‌سازی ارزهای سولانا در آن وجود دارد.

کیف پول TREZOR: این کیف پول نیز به مانند کیف پول‌های قبلی یک کیف پول سخت‌افزاری بوده و در دو مدل TREZOR T  و TRZOR ONE  قابل دریافت است.

کیف پول Coinomi: این کیف پول برعکس انواع قبلی به عنوان یک کیف پول نرم‌افزاری مطرح بوده و از امنیت بالایی برخوردار است.

آینده ارز دیجیتال سولانا

برای کسانی که قصد سرمایه‌گذاری در ارز دیجیتال سولانا را دارند استفاده از داده‌های تحلیلی و فنی به منظور پیش‌بینی وضعیت این ارز دیجیتال بسیار مهم است. طبق پیش‌بینی‌های انجام شده در رابطه با ارز سولانا می‌توان گفت که این ارز تا سال ۲۰۲۵ میلادی روند صعودی را طی خواهد کرد که این مسئله برای سرمایه‌گذاران بلند مدت این ارز دیجیتال خبر خوبی می‌باشد. این پیش‌بینی‌ها بر اساس تحلیل چندین مجموعه داده صورت گرفته است که بخشی از این تحلیل‌ها مربوط به تحلیل داده‌های قیمتی آن بوده و با استفاده از تحلیل تکنیکال انجام می‌گیرد.

بخش دیگر هم مربوط به تحلیل‌های فاندامنتال است که شرایط اجتماعی این ارز را از طریق رسانه‌های مختلف پیگیری می‌کند. با همه این تفاصیل نتیجه‌ای که بتوان برای سولانا پیش‌بینی کرد، این است که حداقل برای دو سال آینده از روندی مثبت برخوردار خواهد بود.