براساس گزارش Chainalysis، در سال 2024 حدود ۶۳ درصد از کل تراکنش‌های مجرمانه با استفاده از استیبل کوین انجام شده است.

نقدشوندگی بالا، سهولت استفاده و امکان دور زدن سیستم‌های بانکی سنتی، این ارزها را به گزینه‌ای جذاب برای اهداف غیرقانونی تبدیل کرده است، به‌ویژه در مناطقی که تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار دارند.

با توجه به اخبار تتر، کشور روسیه از استیبل کوین‌ها برای دور زدن محدودیت‌های بانکی و انجام معاملات بین‌المللی استفاده می‌کند و از ویژگی ناشناس‌ماندن بلاکچین برای پنهان کردن منبع پول بهره می‌برد.

در سال ۲۰۲۴، حجم تراکنش‌های غیرقانونی رمزارزها به ۴۰.۹ میلیارد دلار رسید و پیش‌بینی می‌شود این رقم با کشف فعالیت‌های بیشتر به ۵۱.۳ میلیارد دلار افزایش یابد. سرقت‌های مرتبط با رمزارز نیز ۲۱ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته و به ۲.۲ میلیارد دلار رسیده است.

پلتفرم‌های دیفای (DeFi) به‌عنوان هدف اصلی هکرها شناخته می‌شوند. تنها هکرهای کره شمالی در این سال ۱.۳۴ میلیارد دلار سرقت انجام داده‌اند..

انواع استیبل کوین‌ها

جرایم در رمز ارزها به یک صنعت بسیار سازمان‌یافته تبدیل شده است. گروه‌های جنایی اکنون با انجام (polycrime) یا ترکیبی از جرایمی نظیر پولشویی، قاچاق مواد مخدر و حملات سایبری در یک عملیات واحد، فعالیت می‌کنند. ارائه‌دهندگان خدماتی نظیر پلتفرم‌های پولشویی و ابزارهای هک، به این گروه‌ها کمک می‌کنند تا در مقیاس وسیع فعالیت کنند.

ظهور استیبل کوین در فعالیت‌های غیرقانونی نیاز به مقررات قوی‌تر و همکاری‌های بین‌المللی را برجسته می‌کند. در حالی که شفافیت بلاکچین فرصت‌های منحصربه‌فردی برای نظارت فراهم می‌کند، ویژگی ناشناس بودن و دسترسی جهانی آن چالش‌های بزرگی را به همراه دارد.