کلاهبرداریهای فیشینگ با محوریت توکنهای جعلی گروک و نام ایلان ماسک، دوباره بازار رمزارز را هدف گرفتهاند؛ هشدارها درباره این تهدیدها در حال افزایش است.
بر اساس آخرین اخبار ارز دیجیتال، در جدیدترین موج کلاهبرداریهای ارزهای دیجیتال، کلاهبرداران بار دیگر از نام ایلان ماسک و پروژه هوش مصنوعی او، گروک سوءاستفاده کردهاند.
طبق گزارش شرکت امنیت بلاک چین پِک شیلد، کیف پولی منسوب به چانگ پِنگ ژائو (Changpeng Zhao) مشهور به CZ، مدیرعامل پیشین بایننس، در ۲۱ آوریل، ۹۰ میلیون توکن جعلی گروک دریافت کرده است. این توکنها با هدف فریب کاربران و در قالب یک کمپین فیشینگ، به آدرسهای متعددی ارسال شدهاند.
پِک شیلد اعلام کرده که بیش از ۹۰ درصد از توکنهای جعلی گروک تنها از یک آدرس خاص ارسال شدهاند؛ موضوعی که به وضوح نشاندهنده نیت کلاهبرداری در پشت این توزیع است.
در همین حال، گزارشها حاکی از آن است که کلاهبرداران همچنان با سوءاستفاده از نام افراد مشهور تلاش میکنند اعتماد قربانیان را جلب کنند؛ روشی رایج در حملات فیشینگ. بر اساس دادههای پلتفرم امنیت ایمیل میل سوییت، شرکت متا در سال ۲۰۲۴ بیشترین میزان جعل هویت را در میان حملات فیشینگ داشته است. در حوزه رمزارز نیز صرافی کوین بیس بیشترین هدف جعل هویت بوده است، اما آمارها نشان میدهد متا بیش از ۲۵ برابر بیشتر از آن هدف قرار گرفته است.
موج تازه فیشینگ با نام ایلان ماسک
کلاهبرداریهای مرتبط با ایلان ماسک همچنان در حال گسترشاند. به گفته دنیس توماس کارشناس امنیت کریپتو، اخیراً اطلاعیهای جعلی با وعده اهدای ۲۰۰۰۰ دلار رمزارز با نام پروژه ایلان ماسک منتشر شده که تنها ابزاری برای فریب کاربران بوده است.
از سوی دیگر، پلتفرم کوین اسپیدران گزارش داده که چندین میم کوین مرتبط با ایلان ماسک در هفتههای اخیر روی بلاک چین هوشمند BNB راهاندازی شدهاند که اغلب بدون پشتوانه واقعی هستند.
در همین حال، حملات فیشینگ از نوع «مسمومیت آدرس» نیز افزایش یافتهاند. در این روش، مهاجمان آدرسهایی شبیه به آدرس واقعی تولید کرده و قربانیان را فریب میدهند تا داراییهای خود را به آنها منتقل کنند.
بر اساس گزارش شرکت سرتیک تنها در سال ۲۰۲۴، بیش از یک میلیارد دلار از طریق ۲۹۶ حمله فیشینگ در صنعت کریپتو به سرقت رفته که نشان دهنده خطر روزافزون این تهدیدهاست.