در این مقاله به بررسی پروژه پروتکل کوالنت (Covalent) میپردازیم که یک پروتکل جدید در حوزهی ارزهای دیجیتال است. ابتدا به معرفی پروژه و تیم توسعهدهنده کوالنت و سپس به بررسی دلایل طراحی و بوجود آمدن این پروژه میپردازیم. ویژگیها و عملکرد پروتکل کوالنت، اپراتورهای شبکه، لایههای اصلی پروتکل، ارز دیجیتال CQT و نحوهی تخصیص، خرید و فروش آن نیز در این مقاله به طور ویژه بررسی میشوند. همچنین، پشتیبانی از ارز دیجیتال CQT توسط کیف پولها، سرمایهگذاران پروژه کوالنت، پروژههایی که از این پلتفرم استفاده کردهاند و هولدرهای ارز دیجیتال CQT و… نیز مورد بحث قرار میگیرد. در این راستا اگر قصد آشنایی با این موارد مهم را دارید، بهتر است که ما را همراهی کنید.
آنچه در این مطلب می خوانید:
- پروژه پروتکل کوالنت (Covalent) چیست؟
- معرفی تیم توسعهدهنده کوالنت Covalent
- به چه دلیلی پروژه کوالنت بوجود آمد؟
- ویژگیهای پروتکل کوالنت
- آشنایی با نحوهی کارکرد پروتکل کوالنت (Covalent)
- معرفی ۴ لایهی اصلی پروتکل کوالنت (Covalent)
- آشنایی با ارز دیجیتال CQT یک توکن پروژه کوالنت (Covalent)
- نحوه تخصیص توکنهای CQT چگونه است؟
- خرید و فروش ارز دیجیتال CQT چگونه انجام میشود؟
- کدام کیف پولها از ارز دیجیتال CQT پشتیبانی میکنند؟
- چه کسانی بر روی پروژه کوالنت سرمایهگذاران کرده اند؟
- کدام پروژه ها از پلتفرم کوالنت استفاده کرده اند؟
- هولدرهای ارز دیجیتال CQT
- سرویسهای API و کیت توسعهدهنده (SDK) در پروژه کوالنت
- بررسی نقشه راه پروژه کوالنت
پروژه پروتکل کوالنت (Covalent) چیست؟
پروتکل کوالنت، یک نرمافزار جمعآوری دادـه است که اطلاعات را از بلاکچینهایی مانند اتریوم، آوالانچ و پالیگان جمعآوری کردـه و در اختیار کاربران قرار میدهد. این پروژه رابط کاربری برنامه نویسی (API) را در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد. با کمک این API دسترسی به اطلاعات درون بلاکچین و پردازش آنها تسریع میشود. همچنین هزینه ذخیره اطلاعات کاهش و سرعت خواندن اطلاعات بیشتر میگردد.
پروژه کوالنت (Covelent) در واقع یک زیرساخت غیرمتمرکز است که تاریخچه کل بلاکچین را ایندکس میکند و سپس دادهها را به شیوهای قابل تعامل و استاندارد منتقل میکند. کوالنت در این راه پیشرفت خوبی داشتـه است و بر اساس اطلاعات سایت پروژه توانستـه دادههای 20 بلاکچین معروف را ذخیره، پردازش و در دسترس کاربران خود قرار دهد.
معرفی تیم توسعهدهنده کوالنت Covalent
تیم توسعهدهنده پروژه کوالنت (Covalent) از افرادی با تجربه و تخصص گسترده در زمینههای بلاکچین، فناوری اطلاعات و مهندسی نرمافزار تشکیل شـده است. این تیم با هدف ایجاد یک پلتفرم قدرتمند و کارآمد برای جمعآوری، پردازش و ارائهی دادههای متعدد از بلاکچینهای مختلف، به عنوان یکی از مهمترین زیرساختهای مورد نیاز در حوزه بلاکچین فعالیت میکنند.
از مهمترین افراد تیم توسعهدهنده پروژه کوالنت (Covalent) میتوان به گانش سوامی (Ganesh Swami)، لوی اول (Levi Aul) و آدریان جونکلاس (Adrian Jonklaas) اشاره کرد. گانش سوامی به عنوان بنیانگذار و مدیرعامل این پروژه فعالیت میکند. او ساکن کانادا بوده و در دانشگاه Simon Fraser در حوزه تحصیل فعالیت داشته است.
لوی اول نیز به عنوان بنیانگذار و مدیر فناوری (CTO) در این پروژه فعالیت میکند. مانند دیگر بنیانگذاران پروژه، لوی نیز از کانادا است. وی قبلاً به عنوان مدیر ارشد فناوری (Chief Technology Officer) در پروژه Bex و به عنوان مهندس سیستم در پروژه Walter فعالیت داشته است.
آدریان جونکلاس همچنین در تیم توسعهدهنده کوالنت به عنوان مدیر امور مالی و رئیس بخش تحقیقات فعالیت میکند. وی نیز ساکن کانادا است و فارغ التحصیل رشته MBA از دانشگاه Baylor میباشد. آدریان از بنیانگذاران پروژه Dignii نیز محسوب میشود.
به چه دلیلی پروژه کوالنت بوجود آمد؟
پروژه کوالنت (Covalent) بوجود آمد به دلیل نیاز به یک راهکار قدرتمند و موثر برای جمعآوری، پردازش و ارائهی دادـههای متعدد از بلاکچینهای مختلف در یک محیط غیرمتمرکز. این پروژه از آغاز به هدف ایجاد یک زیرساخت قوی و کارآمد برای ارائهی اطلاعات دقیق و جامع از بلاکچینها پرداختـه است.
با توجه به رشد سریع و گسترده بلاکچینها و ارزهای دیجیتال، نیاز به دسترسی سریع و آسان به دادههای مربوط به این بلاکچینها نیز افزایش یافته است. بدون وجود یک پلتفرم متمرکز و قابل اعتماد برای جمعآوری و ارائهی این دادهها، توسعهی برنامهها و سرویسهای مبتنی بر بلاکچین با مشکلاتی همچون تاخیر در دسترسی به اطلاعات و عدم قابلیت اطمینان مواجه خواهد شد.
با توجه به این نیازها، پروژه کوالنت به عنوان یک راهکار تکنولوژیک مدرن و غیرمتمرکز برای جمعآوری و ارائهی دادههای بلاکچینی بوجود آمد تا توسعهدهندگان و کاربران بتوانند به سرعت و با قطعیت به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی داشتـه باشند و بتوانند بر اساس آنها برنامهها و سرویسهای متنوعی را ارائه دهند.
ویژگیهای پروتکل کوالنت
- جمعآوری داده متعدد: پروتکل کوالنت توانایی جمعآوری دادههای متعدد از بلاکچینهای مختلف را دارد. این شامل اطلاعاتی از بلاکچینهای معروف مانند اتریوم، بیت کوین و سایر بلاکچینها میشود.
- قابلیت ایندکسگذاری: پروتکل کوالنت دارای قابلیت ایندکسگذاری برای دادهها است، به این ترتیب که اطلاعات موجود در بلاکچینهای مختلف را به شکل استاندارد و قابل تفسیر، ذخیره و ارائه میدهد.
- رابط برنامهنویسی قدرتمند: این پروتکل دارای رابط برنامهنویسی (API) قدرتمندی است که توسعهدهندگان میتوانند از آن برای دسترسی به دادههای بلاکچین، پردازش، ایجاد برنامهها و سرویسهای مبتنی بر آنها استفاده کنند.
- تسهیل اتصال به برنامهها و سرویسها: با توجه به ویژگیهای API و قابلیت جمعآوری دادههای متعدد، پروتکل کوالنت تسهیلات بالایی برای اتصال به برنامهها و سرویسهای مختلف فراهم میکند و امکان توسعهی سریع و کارآمد آنها را فراهم میسازد.
بیشتر بخوانید : آشنایی با معاملات اسپات یا معاملات نقدی و آموزش اسپات (SPOT) تریدینگ
آشنایی با نحوهی کارکرد پروتکل کوالنت (Covalent)
نحوهی عملکرد پروتکل کوالنت (Covalent) را میتوان به دو بخش تقسیم کرد: نحوه دریافت اطلاعات توسط کاربران از شبکه کوالنت و نحوه عملکرد اپراتورها که شامل انواع اپراتورها و وظایف هرکدام میشود.
1- درخواست و دریافت اطلاعات توسط کاربران:
- کاربر، توسعهدهنده یا برنامهنویس، کیف پول خود را که دارای مقداری استیبل کوین است، به شبکه متصل میکند.
- درخواست کاربر از طریق رابط برنامهنویسی (API) دریافت میشود.
- یک درخواست به شبکه ارسال میشود تا برنامه مطمئن شود در حساب کاربر، دارایی کافی وجود دارد.
- یک کوئری یا درخواست به اپراتور ارسال میشود تا درخواست کاربر را انجام دهد.
- دادههای مورد نظر به کاربر ارسال میشود.
- یک درخواست ارسال میشود که شامل اطلاعاتی مانند مقدار داده درخواستی کاربر، اطلاعات اپراتوری که این درخواست را پاسخ داده و مقدار هزینه است.
- مقداری USD از حساب کاربر برداشت شـده و در مارکت به CQT تبدیل میشود؛ سپس با ارز دیجیتال CQT پاداش اپراتورها پرداخت میشود.
2- نحوه کارکرد اپراتورها:
- Block Specimen Producers: این دسته از اپراتورها به استخراج دادههای بلاکچینهای مختلف و نرمالیزه کردن یا همراستا کردن آن دادهها مشغول هستند. نتیجه کار این دسته به ایجاد بلوکهای حاوی دیتای بلاکچین منتهی میشود.
- Indexing Nodes: این دسته از اپراتورها به دستهبندی کردن بلوکهایی که توسط Block Specimen Producers ایجاد شدهاند، میپردازند.
- Query Nodes: این دسته از اپراتورها درخواستهای کاربران را پاسخ میدهند و رابط بین کاربران و پروتکل کوالنت هستند.
- Delegators: این دسته از اپراتورها هولدرهایی هستند که دارایی خود را در پروتکل کوالنت استیکینگ یا سپردهگذاری کردهاند.
با تقسیم این دو بخش و شرح نحوه عملکرد هرکدام، کارکرد پروتکل کوالنت و نحوه ارتباط میان کاربران و اپراتورها به وضوح قابل درک میشود.
معرفی ۴ لایهی اصلی پروتکل کوالنت (Covalent)
پروتکل کوالنت قابل تقسیم به چهار لایه زیر است:
- (Base): در این لایه، اطلاعات ابتدایی از بلاکچینهای مختلف مانند اتریوم، پولکادات و غیره قرار میگیرد. این لایه دارای اطلاعات خام و اولیه از بلاکچینهای مختلف است.
- (Privacy & Enrichment): در این لایه، اطلاعات پردازش شده از لایه قبلی به همراه اطلاعات ارسالی توسط شرکتها به صورت اختیاری قرار میگیرد. این لایه به افزایش کیفیت و حریم خصوصی دادهها میپردازد.
- SDK: این لایه به توسعهدهندگان امکان استفاده از دادههای موجود در دو لایه قبلی را میدهد. از این لایه برای مدیریت داراییها، ایجاد داشبوردهای مختلف و سایر فعالیتهای توسعهای استفاده میشود.
- App Store: در این لایه، توسعهدهندگان میتوانند برنامههای مختلف را با استفاده از API و کیت توسعهدهنده نرمافزار کوالنت ایجاد کنند و سپس در اختیار کاربران قرار دهند.
آشنایی با ارز دیجیتال CQT یک توکن پروژه کوالنت (Covalent)
ارز دیجیتال CQT، یک توکن متعلق به پروژه کوالنت است؛ این توکن به صورت یک توکن ERC20 در ICO بین 29 تا 30 آوریل 2021 به عموم عرضه شد. در ابتدا، تعداد 1 میلیارد توکن CQT ایجاد شد که حدود 517,620,038.14 توکن از آن در گردش قرار دارد.
یکی از کاربردهای ارز دیجیتال CQT در پروژه کوالنت، زمانی است که کاربران هزینههای استفاده از برنامه را به صورت استیبل کوین پرداخت میکنند؛ در این صورت، این هزینه به ارز دیجیتال CQT تبدیل شـده و پاداش اپراتورها با این ارز دیجیتال پرداخت میشود.
نحوه تخصیص توکنهای CQT چگونه است؟
برای اینکه با نحوه تخصیص توکنهای CQT آشنا شوید، بهتر است به جدول زیر توجه کنید.
محل تخصیص | مقدار به درصد | تعداد | توضیحات |
اکوسیستم | ۲۰ | ۲۰۰ میلیون | |
عرضه اولیه | ۱۰ | ۱۰۰ میلیون | قیمت فروش در این مرحله از تخصیص برابر ۰.۰۰۵ دلار بوده است. |
فروش خصوصی | ۲۰۰ میلیون و ۴۰۰ هزار | در اولین فروش خصوصی، تیم توسعهدهنده کوالنت برای تامین نقدینگی اقدام به فروش مقداری از توکنها با قیمت ۰.۰۱۳ دلار کرد. این مقدار فروش باعث جذب ۲.۶۵ میلیون دلار سرمایه شد. | |
فروش خصوصی | ۲.۹ | ۲۰ میلیون و ۹۰۰ هزار | در دور دوم فروش خصوصی قیمت برابر ۰.۰۸۵ دلار بود که باعث جذب ۲.۴۹ میلیون دلار سرمایه شد. |
فروش عمومی | ۳.۴ | ۳۰ میلیون و ۴۰۰ هزار | رنج قیمتی در این فروش عمومی برابر ۰.۱۲۵ دلار تا ۰.۳۵ دلار بوده است. |
تیم توسعهدهنده | ۱۴.۴ | ۱۴۰ میلیون و ۴۰۰ هزار | این تعداد توکن به مرور آزاد خواهد شد. |
مشاوران | ۲ | ۲۰ میلیون | این تعداد توکن به مرور زمان آزاد سازی خواهد شد. |
رزرو | ۱۸.۹ | ۱۸۰ میلیون و ۹۰۰ هزار | |
استیکینگ | ۸ | ۸۰ میلیون | درصدی که برای پرداخت پاداش استیکینگ در شبکه در نظر گرفته شده است. |
خرید و فروش ارز دیجیتال CQT چگونه انجام میشود؟
خرید و فروش ارز دیجیتال CQT ممکن است از طریق صرافیهای ارز دیجیتال یا صرافیهای دیجیتال باشد. در اینجا یک توضیح مختصر درباره هر روش آورده شده است:
صرافیهای ارز دیجیتال (Cryptocurrency Exchanges)
- بسیاری از صرافیهای ارز دیجیتال معتبر مانند Bitexroom ،Binance ،Coinbase ،Kraken و Bitfinex ارائه دهنده خدمات خرید و فروش ارز دیجیتال CQT هستند.
- برای خرید CQT در این صرافیها، کاربران باید یک حساب کاربری ایجاد کنند، آن را تأیید کرده و سپس ارز مورد نظر خود را به حساب کاربری واریز کنند. سپس میتوانند ارز دیجیتال CQT را با استفاده از ارزهای دیجیتال دیگر یا ارزهای قابل تبدیل مانند دلار آمریکا خریداری کنند.
- همچنین، برای فروشCQT، کاربران میتوانند ارز دیجیتال خود را به حساب صرافی واریز کرده و سپس ارز CQT را برای فروش در این صرافیها قرار دهند و در ازای آن ارزهای دیجیتال دیگر یا ارز ملی دریافت کنند.
صرافیهای دیجیتال (Decentralized Exchanges)
- صرافیهای دیجیتال، مانند Uniswap ،Sushiswap و PancakeSwap به کاربران این امکان را میدهند تا مستقیماً ارزهای دیجیتال را بدون نیاز به ایجاد حساب کاربری و ثبت نام، مبادله کنند.
- در این صرافیها، کاربران میتوانند ارز CQT را با استفاده از ارزهای دیجیتال دیگر یا ارزهای ERC-20 دیگر خریداری یا فروش کنند، بدون نیاز به واسطهگری یا ثبت نام.
هر دو روش خرید و فروش ارز دیجیتال CQT میتواند به صورت آنلاین انجام شود و کاربران باید اطمینان حاصل کنند که از صرافیهای معتبر و امن برای انجام معاملات استفاده میکنند.
کدام کیف پولها از ارز دیجیتال CQT پشتیبانی میکنند؟
از بهترین کیفپولهایی که از ارز دیجیتال CQT پشتیبانی میکنند میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- MetaMask
- Trust Wallet
- Ledger Nano S
- MyEtherWallet (MEW)
- Coinomi
- Atomic Wallet
- Exodus
- Trezor
- imToken
- Math Wallet
بیشتر بخوانید : همه چی درباره ارز دیجیتال مونرو
چه کسانی بر روی پروژه کوالنت سرمایهگذاران کرده اند؟
در میان ۱۱ شرکت سرمایهگذار در این پروژه، دو نام برجسته مشاهده میشود: بایننس لبز و کوین بیس ونچر. این دو شرکت به عنوان دو تا از بزرگترین و پرتلاشترین سرمایهگذاران در عرصه ارزهای دیجیتال شناخته میشوند. در کنار آنها اسامی دیگری از شرکتهای سرمایهگذار در پروژه کوالنت عبارتاند از Binance Labs ،Alameda Research ،AU21 Capital ،1kx ،HASHED ،Delphi Digital ،Coinbase Ventures ،CoinGecko Ventures ،TRGC و Spark Digital Capital. این شرکتها با سرمایهگذاریهای خود به پیشرفت و توسعه پروژه کوالنت کمک کرده و نقش مهمی در ایجاد اکوسیستم موفقیت آمیز این پروژه داشتهاند.
کدام پروژه ها از پلتفرم کوالنت استفاده کرده اند؟
با بررسیهایی که صورت دادیم، به این نتیجه رسیدیم که پروژههای متنوعی از پلتفرم کوانت استفاده کردهاند. در این بین، برای نمونه میتوان به پروژههایی چون دپ رادار (DappRadar)، بالانسر (Balancer)، کوین تلگراف (Cointelegraph)، NFTX، روتکی (Rotki) و کوین گکو (CoinGecko) اشاره داشت که بیشترین استفاده را از پلتفرم کوالنت داشتهاند.
هولدرهای ارز دیجیتال CQT
بر اساس دادههای سایت کوین مارکت کپ، تعداد کل هولدرهای ارز دیجیتال CQT برابر با ۶۴۲۷ آدرس است. از بین تمام هولدرها، ۱۰ آدرس برتر مالکیت بیش از ۸۹ درصد از توکنهای CQT را در اختیار دارند. این موضوع میتواند برای پروژه کوالنت یک نقطه ضعف محسوب شود. زیرا میتواند به معنای وابستگی زیاد به تعداد محدودی از صاحبان توکن و افزایش احتمال تأثیرگذاری آنها در تصمیمگیریهای مرتبط با پروژه باشد. این میتواند باعث کاهش اعتماد کاربران و سرمایهگذاران به پروژه شود و به طور کلی تأثیرات منفی بر روی توسعه و پیشرفت آینده پروژه داشته باشد. به علاوه، این وضعیت ممکن است باعث ایجاد عدم تعادل و نارسایی در توزیع توکنها شود که این موضوع میتواند تأثیر منفی بر عملکرد و پایداری شبکه داشته باشد. بنابراین، اهمیت ایجاد توزیع مناسب توکنها و جلوگیری از تراکم بیش از حد در دستهای معدودی از صاحبان آن، به ویژه برای پروژههایی که به دنبال ایجاد شبکههای غیرمتمرکز و اعتماد بخش هستند، بسیار حائز اهمیت است.
سرویسهای API و کیت توسعهدهنده (SDK) در پروژه کوالنت
مهمترین محصول کوالنت ارائه API و کیت توسعهدهنده (SDK) به توسعهدهندگانی است که نیاز به دسترسی به اطلاعات درون بلاکچین دارند. با کمک API کاربران به راحتی میتوانند به اطلاعات پردازش شده چندین بلاکچین دسترسی داشته باشند. همچنین با کمک SDK کاربران بدون نیاز به کدنویسی به دادههای ۳۲ بلاکچین مختلف دسترسی خواهند داشت. با سرویسهای کوالنت از دادههای زیر بهرهمند خواهید شد:
- شاخصهای مرتبط با کیف پول ارزهای دیجیتال: شما با بررسی دیتای کیف پول شبکههای مختلف، میتوانید به نتایج جالبی مانند میزان تمایل افراد برای خرید ارز دیجیتال، میزان نقل و انتقالات در هر کوین یا توکن، میزان سود یا ضرر سرمایهگذاران در هر ارز دیجیتال و غیره دست یابید.
- شاخصهای مرتبط با قیمت: شما با رصد و ذخیره قیمت ارزهای دیجیتال اطلاعات زیادی از هر ارز دیجیتال موجود در آن شبکه بلاکچینی بدست میآورید. این اطلاعات میتواند به تحلیلگران و معاملهگران در بازارهای مالی بسیار کمک کنند.
بررسی نقشه راه پروژه کوالنت
بر اساس اطلاعات موجود، نقشه راه این پروژه در سال ۲۰۲۲ به شرح زیر است:
- سه ماهه اول ۲۰۲۲ راهاندازی شبکه تست (Testnet): در این دوره اپراتورهایی مشخص (اپراتورهایی که در لیست سفید پروژه قرار دارند) اقدام به فعالیت در این شبکه میکنند.
- سه ماهه دوم ۲۰۲۲ راهاندازی فاز اول شبکه اصلی (Mainnet): در فاز اول اپراتورهای Block Specimen Producers شروع به فعالیت در شبکه اصلی خواهند کرد.
- سه ماهه سوم ۲۰۲۲ راهاندازی فاز دوم شبکه اصلی (Mainnet): در فاز دوم اپراتورهای Indexing Nodes به شبکه اضافه خواهند شد.
- سه ماهه چهارم ۲۰۲۲ راهاندازی فاز سوم شبکه اصلی (Mainnet): در فاز انتهایی نیز اپراتورهای Query Nodes فعالیت خود را در شبکه اصلی آغاز خواهند کرد.
فعالیت تیم کوالنت از دسامبر سال ۲۰۲۱
- آوریل ۲۰۲۲ ایجاد ابزاری مرتبط با DEX
- مارس ۲۰۲۲ ایجاد یک داشبورد برای NFTها
- فوریه ۲۰۲۲ پشتیبانی از شبکه سولانا
- ژانویه ۲۰۲۲ راهاندازی API مرتبط با NFT
- دسامبر ۲۰۲۱ پشتیبانی از صدها بازار ساز خودکار (Automated Market Maker) مانند یونی سوآپ
با گسترش روز افزون بازار ارزهای دیجیتال، نیاز به دسترسی سریعتر و موثرتر به اطلاعات و دادههای بلاکچین افزایش یافته است. اما دسترسی به اطلاعات پردازش شده درون بلاکچین به شکل سریع و ساده تاکنون ممکن نبوده که این امر به یک محدودیت مهم تبدیل شده است. به همین دلیل، پروتکل Covalent بوجود آمده است؛ با هدف برطرف کردن این مشکل اساسی و ارائه یک راهکار قدرتمند و کارآمد برای دسترسی به اطلاعات پردازش شده بلاکچین. این پروتکل نه تنها توانایی فراهم کردن دسترسی سریع و موثر به اطلاعات بلاکچین را داراست، بلکه برای توسعهدهندگان و کاربران ارزهای دیجیتال ابزارهایی قدرتمند برای بهرهمندی از این اطلاعات را فراهم میکند. در نتیجه، Covalent به عنوان یک پلتفرم برجسته و کارآمد در عرصه دسترسی به اطلاعات بلاکچین، نقش بسیار مهمی در پیشبرد اکوسیستم ارزهای دیجیتال و توسعه آینده آن ایفا میکند.
توضیحات فروش ارز دیجیتال در سایت کریپتونگار
مرسی از مطالب مفید و آموزنده..درود بر شما
بسیارعالی مقالات پر محتوا ارز دیجیتال در کریپتونگار تشکر فراوان ازشما 🙏🙏🙏
سلام ممنون استاد بابت مطالب فوق العاده عالی
ممنون از تلاش مستمر شما
سربلند باشید🌹🌹